Gazdaság

Rákerül a címkére, honnan jön a hús

Rákerül a címkére, honnan jön a hús

2010. június 22., kedd
Rákerül a címkére, honnan jön a hús
Átalakul az élelmiszer-címkézés az EU-ban. Az Európai Parlament a napokban döntött arról, hogy az összes hús- és tejkészítményen ezután kötelező lesz feltüntetni a földrajzi eredetet. Eddig csak a marhahúsban, a hal, a gyümölcs, az olajbogyó, valamint a friss zöldség, a méz és a bor esetében volt kötelező feltüntetni a származást. A jövőben a címkékről leolvasható lesz, hogy adott állat hol született, hol nevelkedett és hol vágták le. A javaslat szerint fel kell tüntetni a termékekben jelen lévő öt alapvető tápanyag mennyiségét is, mint a 100 grammra vagy 100 milliliterre jutó energiát, a glükózokat, lipideket, telített zsírsavakat és a sótartalmat, de a címkék tájékoztatnak majd a protein- és a rozstartalomról is. (Forrás: Magyar Nemzet)
Vágólapra másolva!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.