Gazdaság

Vasárnaptól épül a 10-es trolivonal

Vasárnaptól épül a 10-es trolivonal

2010. május 28., péntek
Vasárnaptól épül a 10-es trolivonal

Vasárnap üzemkezdettől építik az új 10-es trolivonal felső vezetékét Szegeden, a nagykörút és a Csongrádi sugárút kereszteződésében. A fejlesztés a járműforgalmat az éjszakai órákban érinti. Az 5-ös és 9-es trolik rövidebb szakaszon járnak; a Bartók tér és Makkosház között trolipótló buszok viszik az utasokat. A felsővezeték-építés előreláthatólag három hétig tart - írja a Szeged Pólus Kft. sajtóközleménye.

Vasárnap, május 30-án üzemkezdettől építik az új 10-es trolivonal felső vezetékét Szegeden, a nagykörút és a Csongrádi sugárút kereszteződésében. Eddig a csomópont csak az 5-ös, 8-as és 9-es trolivonalak találkozási helye volt, ebbe csatlakozik bele az új 10-es trolivonal. Most sor kerül a kereszteződés teljes felsővezeték-hálózatát korszerűsítésére. A beruházás egyúttal megteremti a lehetőségét a jövőre kialakítandó nagykörúti közös tömegközlekedési sáv kiépítésének. A munkálatok – a tervek szerint – 3 hétig tartanak. A kivitelező az esti órákban dolgozik. A gépjárművel közlekedőknek ideiglenes forgalomkorlátozásra, útszűkületre kell számítaniuk, a jelzőlámpák esetenként sárgán villognak. Az 5-ös trolik az újszegedi Gyermekkórház és a Bartók tér között járnak, a 9-es trolik pedig a Lugas utca és Bartók tér között; a Bartók tér és Makkosház végállomás között Trolipótló feliratú autóbuszok viszik az utasokat. Átszállásra javasolt hely a Centrum és a Bartók tér megállók. A menetjegyek a teljes vonalra érvényesek, vagyis átszálláskor a jegy számozatlan felét is érvényesíteni kell. (Lásd a

térképmellékletet

.) A 8-as troli a szokott útvonalon jár, rövidebb követési időkkel. A 10-es trolivonal építése a Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt része. Kivitelezője a Szeged SV 2009 konzorcium – tagja a Siemens Zrt. és a VIV Zrt. –, mely nettó 3 milliárd forint értékben vállalta, hogy idén meghosszabbítja a 8-as trolibusz vonalát, kiépíti az új tarjáni 10-es trolibusz vonalat, valamint korszerűsíti és bővíti a kötött pályás tömegközlekedési hálózat áramátalakító állomásait. További információk:

www.ujpalyan.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.