Gazdaság

Dicsérte a Dél-alföldi régió munkáját az APEH vezetője

Dicsérte a Dél-alföldi régió munkáját az APEH vezetője

2009. szeptember 28., hétfő
Dicsérte a Dél-alföldi régió munkáját az APEH vezetője

Elégedett az APEH Dél-alföldi Regionális Igazgatóságának munkájával a szervezet elnöke; Szikora János hétfőn a Szegeden megtartott kihelyezett elnöki értekezlet szünetében a sajtónak elmondta: a régió eredményességében, szakértelmében és kezdeményező készségében országosan is élen jár.

A korábbi megyei beszámoltatásokat követően, most a 2007-es átszervezések után megkezdődött a regionális beszámoltatás. Ennek az igazgatóságnak a beszámolója és a munkája jó adalékot” ad az országos munka fejlesztéséhez, a legjobb gyakorlatok kidolgozásához- mondta

Szikora János

. Hozzátette: a régiónak szinte minden területen vannak olyan kezdeményezései, melyek országos kihatásúak. Az ellenőrzés terén például, innen indulva országosan is célul tűzték ki, hogy a bonyolult revíziókat csapatmunkában, szakértőknek kell végezni, és ne két ellenőr hajtsa végre a feladatot. Emellett amióta a magánszemélyek jövedelmeiről és járulékairól havonta kell bevallást beadni, megnőtt a munka mennyisége. A bonyolult művelet során a régió munkatársai elsőként bontották le az adóvizsgálat következményeit a magánszemélyekre vonatkozóan, mely művelet egy országos informatikai rendszer kialakításához támpontul szolgál majd. De élen járnak a dolgozói elégedettségben, a minőségbiztosításban is - fejtette ki az APEH elnöke. A régióhoz az APEH adatai alapján Magyarország bruttó hazai termékének a 8,9 százaléka köthető. Az egy főre jutó bruttó hazai termék az országos átlag 67 százaléka, mellyel a régiók közt az ötödik helyet foglalja el. 2009 június végén valamivel több, mint 230 ezer adóalany volt a régióban, ez a tavaly év végéhez képes 0,7 százalékos növekedést jelent. Az országos befizetések 5,6 százalékát a Dél-alföldi régió adózóinak befizetései adják. Idén június végéig az adózók által teljesített kiemelt adó- és járulék befizetések összege együttesen 242 milliárd forint, amely csaknem négy százalékkal kevesebb, mint az előző év ugyanezen időszakában.

Tamásné Czinege Csilla

régióigazgató a bevételekről elmondta: ugyan az utóbbi időben csökkentek, de ez az ország gazdasági helyzetét tükrözi. Az igazgatóság munkáját a kiszabott szankciós bevétel már jobban mutatja - ez idén 16,3 milliárd forint volt - a munka azonban akkor igazán hatékony, ha az adózói fegyelem javul és ebbe az irányba kell a tevékenységet fokozni - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.