Gazdaság

Szeged az innovációra építhet

Szeged az innovációra építhet

2009. március 12., csütörtök
Szeged az innovációra építhet

Alma Mater Díjat kapott a Sanofi Aventis tagvállalata

A Szegedi Tudományegyetem Tavaszi Állásbörzéjének lezárásaként idén tavasszal immár negyedik alkalommal adta át az Alma Mater Díjat a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) alumni szervezete, az SZTE Alma Mater. Az átadásra a március 11-én szerdán került sor a József Attila Tanulmányi és Információs Központban, az idei díjazott a Sanofi Aventis magyar tagvállalata, a Chinoin Gyógyszer- és Vegyészeti Termékek Gyára Zrt. lett.

Az SZTE Alma Mater Díj a Szegedi Tudományegyetemen végzett hallgatók minél szélesebb körű alkalmazását hivatott támogatni. A díjat minden évben az SZTE azon kiemelt regionális vagy országos partnere kapja, aki a legtöbb volt SZTE-s hallgatót foglalkoztatja, így kívánják ösztönözni a regionális cégeket, hogy minél több SZTE-n képzett munkaerőt alkalmazzanak, és a régió szellemi potenciálját erősítsék az egyetem volt növendékeivel. Idén a Chinoin Zrt. vehette át a díjat 94 egykori SZTE-s munkavállalójával.

Rajkovics Rita,

a Sanofi Aventis/Chinoin központi HR-munkatársa elmondta: A foglalkoztatottak száma magáért beszél, hiszen az, hogy ilyen sok egykori SZTE-s hallgató dolgozik a cégnél, ez azt jelenti, hogy olyan az oktatás színvonala, amely a gyógyszeripari cégnek maximálisan megfelel.

Rácz Béla,

az SZTE stratégiai rektorhelyettese kiemelte: Szegeden az innováció jó forrásokkal rendelkezik. „Nekünk a saját szellemi tőként értékesítésével van jövőnk. Az SZTE ipari kapcsolatai meglehetősen széleskörűek, és ezen ipari partnerek innovációs igényeit elégítjük ki" - fogalmazott a rektorhelyettes. A rendezvény fővédnöke az egyetem rektora,

Szabó Gábor

, védnöke az SZTE Hallgatói és Közkapcsolati Igazgatósága. A 2006-tól adományozott díjat eddig a Siemens, majd a 3C Szeged Kft., végül 2008-ban a GE Hungary Zrt. Healthcare K+F divízió vehette át.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.