Gazdaság

Térinformatikai alapú turisztikai portált indított Csongrád megye

Térinformatikai alapú turisztikai portált indított Csongrád megye

2008. június 4., szerda
Térinformatikai alapú turisztikai portált indított Csongrád megye

A Csongrád Megyei Önkormányzat a térség látnivalóit, idegenforgalmi programjait bemutató térinformatikai alapú turisztikai portált indított a www.kincsekanapalatt.hu címen – közölte Sándor Attila, a megyei közgyűlés alelnöke szerdán Szegeden.

A portál segítségével a látogatók minden Csongrád megyét érintő idegenforgalmi információhoz hozzájuthatnak, tájékozódhatnak a természet és épített környezet értékeiről, kulturális-, szabadidős- és sport rendezvényekről, valamint a gasztronómiai és szálláskínálatról - mondta a fejlesztést bemutató sajtótájékoztatón az alelnök. Az érdeklődők térben és időben is válogathatnak a kínálatból, a kiválasztott programokhoz pedig automatikusan szállásajánlatokat is társít a rendszer. Az egyes helyszínek adatait útvonaltervező-programokba vagy kézi-számítógépbe exportálhatják a felhasználók, de akár a honlap térképrendszerével is megtervezhetnek egy sétát a megye valamelyik településén - tudatta

Sándor Attila

. Az alelnök kifejtette, a megyei önkormányzat igyekszik összehangolni és marketingeszközökkel támogatni a települések, kistérségek idegenforgalmi kezdeményezéseit. Ennek érdekében tavaly év végén többfordulós turisztikai szlogen- és logópályázatot hirdetet. A bírálóbizottság a legjobbnak a Csongrád megye - Kincsek a nap alatt jelmondatot és az ehhez kapcsolódó emblémát ítélte, amelyet már használnak is az idegenforgalmi kiadványoknál. A megyei önkormányzat - részben pályázati forrásból - összesen 10 ezer példányban, három nyelven, a magyar mellett angolul és németül, kistérségi programajánló kiadványt is megjelentetett. A füzetet Tourinform irodákon keresztül, valamint turisztikai kiállításokon terjesztik - tudatta Sándor Attila. Hozzátette: tervezik egy, a vízhez kapcsolódó idegenforgalmi, sport és kulturális kínálatot bemutató kiadvány megjelentetését is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.