Gasztro

A szegediek új kedvence, a kürtöskalácsos fagyi!

A szegediek új kedvence, a kürtöskalácsos fagyi!

2017. november 23., csütörtök
A szegediek új kedvence, a kürtöskalácsos fagyi!

Nemcsak szép, finom is… Teszteltük.

– Az újdonság varázsával hatottunk a szegediekre – mondta lapunknak a nemrégiben nyílt Street Cakes egyik tulajdonosa, Zsuzsi, aki érkezésünkkor egy vaníliás kürtöskalácsot töltött meg csokis tejszínhabbal. A fiatal lány testvérével és annak barátnőjével nyitotta a hangulatos kis helyet belváros szívében.

A különböző finomságokkal töltött kürtöskalács megjelenése nemcsak Szegeden, hanem az egész országban új hullámnak számított.

"Eleinte csodálkoztunk, hogy idehaza nem ismerik, hiszen külföldön már régebb óta divat"

– mesélte mosolyogva Zsuzsi, aki maga sem tudja eldönteni melyik a kedvence a különlegességek közül. Mint mondja, az ízek megálmodásából is kivette a részét. – Minden egyes variációt megkóstoltunk és csak a legfinomabbakat tettük bele a kínálatba – folytatta.

Nem csak édesszájúaknak

A friss tulajdonosok nemcsak az édesszájúakra gondoltak, hiszen a kínálatukban épp úgy

megtalálhatóak a gyümölcssaláták, mint a legelvetemültebb csoki imádóknak való csokis csodák, kávék és sütemények is.

– Az eredeti recept alapján késztett frissen sütött kürtöskalácsok nemcsak a gasztronómiai ínyencségre vágyó vásárlókat vonzzák be hozzánk – tette hozzá bizakodóan Zsuzsi, aki azt is elmondta, hogy Szegeden ugyan sok a külföldi diák, mégis inkább a helyiek kedvence lett a hely.

Az isteni finom áfonyalekváros Bubble Waffle

– A nagy kedvenc most a puha Bubble Waffle, ami eredeti recept alapján készült. Friss áfonyalekvárral, tejszínhabbal és eperöntettel megbolondítva – tudtuk meg a mindig mosolygós Zsuzsitól, aki már a karácsonyra készül az elmaradhatatlan narancsos, gesztenyés és kakaós finomságokkal.

(Fotók: Kovács Ferenc, Facebook)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.