Egyház

Közel 1000 fiatal ünnepelte az egyházmegye védőszentjét + FOTÓK

Közel 1000 fiatal ünnepelte az egyházmegye védőszentjét + FOTÓK

2015. október 1., csütörtök
Közel 1000 fiatal ünnepelte az egyházmegye védőszentjét + FOTÓK
IMG_4508

A Szeged-Csanádi Egyházmegye Ifjúságpasztorációs Irodája immár 39. alkalommal rendezte meg a Szent Gellért Ifjúsági Találkozót, melynek témája ezúttal a "Ki vagyok én?" kérdés köré épült. Az önismereti és a hivatást körüljáró programokra közel 1000 fiatal volt kíváncsi, ami rekordnak számít a találkozó életében.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye védőszentje, Szent Gellért Ünnepe alkalmából minden évben mozgalmas egész napos ifjúsági rendezvényre kerül sor, ahol lelkileg gazdagító programok várják az érdeklődőket. Szeptember 26-án a tavalyi évhez hasonlóan az Alsóvárosi Ferences Templomba és a Karolina Általános Iskolában és Gimnáziumban szervezett eseményre két korosztályt vártak a szervezők: az egyetemistáknak

Pál Feri atya

tartott előadást Személyiségfejlődés és életszentség címmel, míg a középiskolásoknak

Mázsa Orsolya Marianna

OP nővér és Garainé

Jung Gabriella

katekéta tartott előadást. Az egyházmegye védőszentjének ünnepére rekordszámú fiatal volt kíváncsi: közel 1000-an vettek részt a fiataloknak szervezett programokon. A szeptember 26-i találkozó hangulatát fokozta a délutáni „Mozgalmas Piac”, ahol közel 15 állomáson mutatkoztak be a különféle szerzetesrendek, lelkiségi mozgalmak és ifjúsági csoportok. A napot egy közös szentmise zárta az Alsóvárosi Ferences Templomban, amit megtöltött az résztvevők tömege.

Immár 39. alkalommal rendezték meg a Szent Gellért Ifjúsági Találkozót - az önismereti és a hivatást körüljáró programokra közel 1000 fiatal volt kíváncsi. KLIKK: http://szegedma.hu/?p=575748

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. október 1.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.