Egyház

Egyházi hírek: rajzpályázatot hirdet a Karitász

Egyházi hírek: rajzpályázatot hirdet a Karitász

2010. május 17., hétfő
Egyházi hírek: rajzpályázatot hirdet a Karitász

A Szeged-Csanádi Egyházmegye híreit és aktuális alkalmait alább olvashatják.

A Katolikus Karitász rajzpályázatot hirdet, melynek mottója: „Szegények mindig lesznek veletek” (Jn 12,8), avagy hogyan jelenik meg a szegénység a Te életedben? Hogyan segítesz Te?

A pályamunkák bármilyen szabadkézi technikával készülhetnek A/4 méretben. A felhívást két korcsoport számára tették közzé: (A) 6-9 és (B) 10-14 évesek. A pályaműveket a korcsoport megjelölésével lezárt borítékban jelige és pontos elérhetőség megjelölésével az Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitasznak kell eljuttatni. Cím: 6722 Szeged, Jósika u. 34. Beadási határidő: június 15. Az első helyezettek jutalma családos üdülési lehetőség egy hétvégére a mátraszentimrei Stella üdülőben. A2-5. helyezettek értékes ajándéktárgyakat nyernek. A nem helyezett pályaművek beküldői között pólókat, játékokat és egyéb kisebb ajándékokat sorsolnak ki. További információ:

www.karitasz.hu

és tel.: 62/425-548. 2010.

május 19-én 18 órakor

az Újszegedi Szent Erzsébet Templomban

Serra mise

lesz. Mindenkit szeretettel vár a Serra.

A Szeged-Szentmihályon kéthetente szokásos bibliaóra szerdánként, az esti szentmise után, 19 órakor kezdődik.

Így lesz ez május 19-én is. "A Szentírás értő tanulmányozása által Krisztust és önmagunkat is mind jobban megismerhetjük" - vallja a teológia-tanár, plébános,

Thorday Attila

, aki szeretettel vár minden érdeklődőt ezekre az alkalmakra. 2010. április 29-én indult útjára a

„CIMET - a civil világ fűszere”

(TÁMOP 5.5.3-09/1/2009-0013) című projekt, amelynek keretében

Csongrád megyei civil szervezetek kaphatnak egyedi támogatást szervezetük fejlesztésére

, megerősítésére, működésük stabilizálásra, vagy arra, hogy képessé váljanak a hazai, nemzetközi fejlesztési programokban való aktív részvételre. A szakmai program vezetését a Családért és Munkáért Keresztény Alapítvány vezeti amely remény és biztosíték arra, hogy katolikus civil szervezetek is bátran induljanak és kereszténységükre is figyelő támogatást kapjanak. A programra folyamatos a jelentkezés. Részletes információ kérhető Szászi Balázstól, a program szakmai vezetőjétől, tel.: 30/56-53-933, e-mail: cimet.csongrad@gmail.com. Világhálós oldal:

www.cimet.hupont.hu

Május 18-án, kedden 19.30 órai kezdettel a jezsuiták Szent József templomában (Dáni u. 3.) a Király-König Péter Zeneiskola vegyes tanszakának egyházzenei koncertjére kerül sor.

A belépés díjtalan, mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

Május 23-án, vasárnap 18.30 órai kezdettel a Szegedi Fagott Trió hangversenyére kerül sor a Szent József jezsuita templomban.

A műsorban többek között J. S. Bach, Liszt Ferenc, W. A. Mozart és F. Schubert művei hangzanak fel. Közreműködik: Nánási Helga (ének). A belépés díjtalan, mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.