Egyetem

Megkezdődött a jelentkezési időszak az SZTE keresztféléves mesterképzéseire

Megkezdődött a jelentkezési időszak az SZTE keresztféléves mesterképzéseire

3 órája
Fotó: szegedma archív
Megkezdődött a jelentkezési időszak az SZTE keresztféléves mesterképzéseire

A Szegedi Tudományegyetem 5 kara 31 mesterképzést hirdetett meg keresztféléves felvételi eljárásban 2025. februári kezdéssel. Az érdeklődők állami ösztöndíjas és önköltséges képzések közül választhatnak nappali és levelező tagozaton. November 15-ig lehet jelentkezni az E-felvételiben.


Az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar 7, a Gazdaságtudományi Kar 4, a Mérnöki Kar 6, a Mezőgazdasági Kar 4, a Természettudományi és Informatikai Kar 10 keresztféléves mesterszakot hirdetett meg a 2024/2025-ös tanév második félévére; ebből 3 angol nyelvű képzés.


A Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar filozófia; francia nyelv, irodalom és kultúra; hungarológia; kommunikáció- és médiatudomány; olasz nyelv, irodalom és kultúra; szociológia; illetve vallástudomány mesterszakra várja a jelentkezőket.

A Gazdaságtudományi Kar képzései közül a marketing, a nemzetközi gazdaság és gazdálkodás (angol nyelven), a pénzügy, valamint a vállalkozásfejlesztés mesterszakot lehet választani.

A Mérnöki Kar élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnöki, élelmiszermérnöki, gépészmérnöki, logisztikai mérnöki, mechatronikai mérnöki, illetve műszaki menedzser mesterképzéseket indít.

A Mezőgazdasági Kar környezetgazdálkodási agrármérnöki, növényorvosi, természetvédelmi mérnöki, valamint vidékfejlesztési agrármérnöki mesterszakjára lehet jelentkezni.

A Természettudományi és Informatikai Kar alkalmazott matematikus (magyar és angol nyelven), fizikus, fotonikai mérnöki, gazdaságinformatikus, info-bionika mérnöki, környezetmérnöki, matematikus (magyar és angol nyelven), mérnökinformatikus, programtervező informatikus, illetve vegyész mesterszakot hirdetett meg a keresztfélévre. 


A 2025 februárjában induló képzésekre a felvi.hu-n, ügyfélkapus azonosítást követően, az E-felvételi rendszerén keresztül lehet jelentkezni 2024. november 15-ig. A képzések közül hármat ingyenesen, további hármat pedig eljárási díj fejében lehet megjelölni. A jelentkezés a hitelesítést követően válik érvényessé. A jelentkezési útmutató itt található. További információk a keresztféléves felvételi eljárásról a Szegedi Tudományegyem honlapján olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.