Egyetem

Szegeden szervez konferenciát Karikó Katalin - több Nobel-díjas érkezik

Szegeden szervez konferenciát Karikó Katalin - több Nobel-díjas érkezik

2024. június 20., csütörtök
Szegeden szervez konferenciát Karikó Katalin - több Nobel-díjas érkezik

Karikó Katalin, a Szegedi Tudományegyetem Nobel-díjas professzora bejelentette, hogy idén ősszel SZTE nemzetközi mRNS-konferenciát szervez. A 2024. novemberi eseményen olyan világhírű tudósok adnak elő, mint Karikó Katalin és Drew Weissman, a két Nobel-díjas kutató, valamint Uğur Şahin, a BioNTech társalapítója és vezérigazgatója.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

 

A szegedi mRNS-konferencia tudományos programját a 2022-es Novo Nordisk Díj kitüntetettjei, azaz Karikó Katalin, Drew Weissman, Uğur Şahin és Özlem Türeci szervezi. Míg a konferencia költségeit a Novo Nordisk cég biztosítja, addig a konferencia színhelyét, az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központot, valamint a technikai szervezést a Szegedi Tudományegyetem szolgáltatja - olvasható az SZTE honlapján.

Az SZTE nem csupán az őszi konferencia idején vonzza a Nobel-díjas kutatókat. Az elmúlt napokban több Nobel-díjas tudós is látogatást tett a szegedi egyetemen.

Karikó Katalin a 95. Ünnepi Könyvhét szegedi egyetemi díszvendégeként szegedi helyszíneken több száz embernek dedikálta Áttörések – Életem és a tudomány című memoárját, amelyért megkapta a Libri Irodalmi Díjat.

 

Krausz Ferenc az ELI-ALPS-ban járt, és elmondta: azt tervezi, hogy németországi munkahelyéről havonta egyszer Szegedre jön és az ELI-ben kialakított laboratóriumában dolgozik.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.