Egyetem

Woody Allen aláírásánál is "többet ér" Karikó Katalin szignója

Woody Allen aláírásánál is "többet ér" Karikó Katalin szignója

2024. március 6., szerda
Woody Allen aláírásánál is "többet ér" Karikó Katalin szignója

A női Történelem Hónapja alkalmából kiderült mennyit is ér Szeged Nobel-díjasának aláírása. Továbbá például azt meg lehetett tudni, hogy már másodszor választották be az orvostudomány vezetőinek csoportjába, rajta kívül még senki nem abszolválta ezt a sikert kétszer.

 


A kisújszállási iskolapadból a stockholmi Nobel-díj átadó ceremóniáig jutó Karikó Katalin csodálatos történetét dokumentum- és riportfilmek, gyerekeket és felnőtteket motiváló könyvek mesélik el, Japántól kezdve Magyarországon át Amerikáig.

Az all-autographes.com oldal 2023 januárjában láthatóvá tette sok-sok ismert művésznél, például a francia ikon, Brigitte Bardotnál, vagy az amerikai rendező, Woody Allennél, vagy az angol színművész Michael Yorknál, vagy az olasz operaénekesnél, Cecilia Bartolinál is 

„többet ért” a Karikó Katalin-szignó.

Ha több mint egy képet kell aláírnom, akkor már tudom, hogy üzletről van szó

 – árulta el Karikó Katalin.

A Női Történelem Hónapjának első napján, 2024. március 1-jén az SZTE megnézte, hogy az énekes-színész-táncos-divattervező-producer, a 2011-ben a világ legszebb nőjének választott Jennifer Lopez aláírt fényképéért 150 eurót kértek. A szupersztárnak számító Meryl Streep, a háromszoros Oscar- és nyolcszoros Golden Globe-díjas amerikai színésznő aláírásának értéke mérhető az első magyar Nobel-díjas nő, Karikó Katalin kézjegyééhez.

 

 

Az autogramok szerelmesei immár 400 euróra (mintegy 160 ezer forintra) értékelnek minden Karikó-aláírt fényképet. Még a Nobel-díj előtt született kézjegyeket és a hamisításokat is.

A STAT magazin szerkesztői és újságírók szerint Karikó Katalin és a vele a Nobel-díjon osztozó kutatótársa, Drew Weissman is azok közé az emberek közé tartozik, akik hatnak a biotechnológia, az orvostudomány, az egészségügy, a politika és az egészségügyi technológia jövőbeni alakulására.

Kitüntető az amerikai szakújságírók részéről, hogy Karikó Katalint másodszor választották be az orvostudományok vezetőinek csoportjába. A világhírűvé lett mRNS-kutató, az SZTE kutatóprofesszora 2022-ben és 2024-ben is egyetlen magyarként került föl az egészségügy és a tudomány kiemelkedő személyiségei rangsorába.


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.