Egyetem

Trópusi lepkék érkeznek a Füvészkertbe

Trópusi lepkék érkeznek a Füvészkertbe

2023. április 28., péntek
Trópusi lepkék érkeznek a Füvészkertbe

Újra megnyitja kapuit hétfőn a Szegedi Tudományegyetem arborétumának lepkekertje, ahol az állatvilág repülő virágai, trópusi pillangók figyelhetőek meg karnyújtásnyi távolságból - tájékoztatta Németh Anikó igazgató az MTI-t.

A szakember elmondta, a bábok a hét közepén érkeztek meg Costa Ricából. A megszokottnál hidegebb idő miatt az első napokban a repülő lepkék száma még nem fogja elérni a teljes létszámot, a látogatóknak azonban lehetőségük nyílik arra, hogy közelről megfigyeljék a bábokból való kibújás folyamatát.

Hétfőtől a kert trópusi páfrány- és orchideagyűjtemény is látogatható. A tervek szerint legalább szeptember végéig gyönyörködhetnek a vendégek a különleges növényekben és a szomszédos sátorban a pillangókban - közölte az igazgató. Hozzátette: a trópusi lepkékből egész tavasszal és nyáron folyamatos az utánpótlás, havonta több száz bábot küldenek Szegedre Közép-Amerikából.

A vendégeknek nem mindennapi élményt jelent a Dél-Amerika trópusain honos pillangók megfigyelése, fotózása. A sétautat bejárva csúcsidőben csaknem húsz lepkefaj, 250-300 színpompás, trópusi képviselőjével találkozhatnak az érdeklődők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.