Egyetem

A párizsi Pasteur intézet az SZTE új parnere

A párizsi Pasteur intézet az SZTE új parnere

2023. április 19., szerda
A párizsi Pasteur intézet az SZTE új parnere

A világ egyik legismertebb egészségügyi kutatóbázisával kötött megállapodást a Szegedi Tudományegyetem. A párizsi és a szegedi intézmény közös kutatásairól és képzéseiről Szegeden egyeztettek.

A párizsi intézet számos módon járult hozzá az emberiség orvos- és élettudományi, bakteriológiai, virológiai tudásához, melynek munkatársai 10 Nobel-díjat nyertek. Az intézet és az orvostudományi kar között korábban már létrejött egy megállapodás, a bővebb együttműködést mostanra véglegesítették.

Dr. Rovó László, az SZTE rektora úgy nyilatkozott, abban bíznak, hogy a Pasteur Intézettel való együttműködés számos hasonló jelentőségű és elismertségű felfedezést eredményez, amelyet akár Nobel-díjjal is honorálnak. Dr. Monica Sala, a Pasteur Intézet oktatási igazgatója azt mondta, örömükre szolgál, hogy egy oktatási, kutatási, gyógyítási és innovációs területen is kiemelkedő egyetemmel fűzhetjük szorosabbra a kapcsolatainkat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.