Egyetem

Stratégiai megállapodást kötött az SZTE és az ATEV

Stratégiai megállapodást kötött az SZTE és az ATEV

2023. március 7., kedd
Stratégiai megállapodást kötött az SZTE és az ATEV

– A régióban működő cégek kezdik meglátni azt a lehetőséget, amit aSzegedi Tudományegyetemteljes horizontális és vertikális valójában tud nyújtani a stratégiai megállapodások által. A cégekkel közösen elért eredmények mind számukra, mind az egyetem számára plusz lehetőséget jelent, de az egész régió számára hozzáadott értéket termelnek – mondta el kedden Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kancellárja a Rektori Hivatalban.

Az egyetem ugyanis stratégiai megállapodást kötött a vásárhelyiÁllatifehérje Takarmányokat Előállító Vállalattal(ATEV Zrt.) Az eseményen a kancellár közölte, az egyetem szeretne táptalaja lenni a plusz lehetőségeknek és a régió előrelépésének, éppen ezért közös gondolkodásra hívja a cégeket. Úgy véli, a megállapodás egy nagyon jó kezdet az ATEV-vel, mely hazánkban piacvezető cég.

Az aláírás előtt Széll Márta, az SZTE stratégiai rektorhelyettese arról beszélt, hogy a mostani megállapodás illeszkedik ahhoz az elképzeléshez, hogy európai színvonalú, 21. századi egyetemet hozzanak létre, melynek szerves része a partnerhálózat folyamatos fejlesztése. Hozzátette, több nemzetközi és nemzeti szinten is meghatározó céggel működnek együtt. Rámutatott, a vásárhelyi cég esetében a jelenleg alkalmazott gyártási technológiai folyamatok optimalizálásában és a hosszútávú kutatások stratégiájának kialakításában is segítséget tud nyújtani az SZTE.

Az eseményen Kovács Lajos, az ATEV Zrt. vezérigazgatója elárulta, ez az első stratégiai megállapodás, amit a vállalatuk köt, de nem azért, mert eddig elutasították volna a partnerségeket, hanem azért, mert fontosnak tartották azt, hogy felnőjenek a feladathoz. Közölte azt is, hogy a cégük évente 100 ezer köbméter vizet emel ki a régió rétegvizeiből, valamint több mint 200 ezer tonna állati eredetű mellékterméket dolgoz fel. Úgy véli, ezekből jól hasznosítható erőforrás keletkezik, melyet az egyetem is alkalmazni tud például kutatásokhoz.

(via delmagyar.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.