Egyetem

A felvételizők is ösztöndíjat kaphatnak Szegeden

A felvételizők is ösztöndíjat kaphatnak Szegeden

2023. január 25., szerda
A felvételizők is ösztöndíjat kaphatnak Szegeden

Elindult a jelentkezés az SZTE START ösztöndíjprogramjára - tájékoztatott róla a Szegedi Tudományegyetem. Az ösztöndíjra olyan felvételizők jelentkezhetnek, akik első helyen jelölik meg az SZTE-t és felvételt nyernek.

Minimum 50 ezer, maximum 150 ezer forint ösztöndíjban részesülhetnek azok a hallgatók, akik első helyen jelölik meg a felvételi eljárásban a Szegedi Tudományegyetem és júliusban sikeresen felvételt nyernek. Az egyetem az elbírálás során a munkaerőpiac elvárásaival összhangban kiemelten kezeli azokat, akik agrár-, vagy természettudományi, illetve mérnöki szakra jelentkeznek.

Azok, akik elnyerik az ösztöndíjat nemcsak egy egyszeri pénzjuttatást, hanem az egyetemi beilleszkedést segítő, mentori támogatást is kapnak, továbbá részt vehetnek a szakmai fejlődésüket segítő speciális kurzusokon. A SZTE START ösztöndíjasok az SZTE Junior Akadémia kedvezményrendszerét is igénybe vehetik: ingyenesen használhatják a Tehetség könyvtárat, és Tehetség hálózati tagságot is nyernek.

Az elbírálás során az intézmény figyelembe veszi a tanulmányi átlagot, az érettségi eredményt, a nyelvtudást és a szakmai versenyeken elért eredményeket is. A jelentkezés már elindult, és egészen szeptember 11-ig tart.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.