Egyetem

Adományt kapott a szegedi gyermekklinika

Adományt kapott a szegedi gyermekklinika

2022. november 23., szerda
Adományt kapott a szegedi gyermekklinika

Két és fél millió forint értékű laparoszkópos eszközöket kapott az SZTE Gyermekgyógyászati Klinikája a Gyógyító Angyal Alapítványtól. Az adományt Dr. Papp Andrea, az Alapítvány programfelelőse és Dr. Ónodi János, az Alapítvány Kuratóriumának elnöke adták át Dr. Kovács Tamás osztályvezetőnek - írja az SZTE közleményében.

A 2013-ban létrehozott Alapítvány munkáját magánszemélyek - tanárok, orvosok, egészségügyi dolgozók - segítik. Kiemelt céljuk, hogy a betegeket és a szociálisan hátrányos helyzetűek életminőségét javítsák, kiváltképp a gyermekekét és a fiatalokét.

Ennek megfelelően az elmúlt nyolc évben folyamatosan támogatták a Gyermekklinikát. Dr. Papp Andrea és Dr. Ónodi János, az Alapítvány tagjai előzetesen felmérik az egészségügyi intézmény igényeit, hogy tudják, mivel támogathatnák őket.

Ezúttal laparoszkópos eszközökkel gazdagították azt.

Dr. Kovács Tamás, a klinika Gyermeksebészeti Osztályának vezetője elmondta, nagyon örül, hogy az Alapítvány sokadjára is az osztály támogatása mellett döntött.

- A laparoszkópos eszközöket minden nap használjuk, a legkisebb betegeinknél, és a legnagyobbaknál is, így jó, ha az állományunkat, amelyben minden szükséges eszköz rendelkezésre áll, időről időre tovább tudjuk bővíteni, ki tudjuk egészíteni – ígérem, hogy a ma átvett eszközöket is mielőbb használatba állítjuk majd – mondta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.