Egyetem

Újabb támogatást kap az SZTE részvételével alapított európai egyetemi szövetség

Újabb támogatást kap az SZTE részvételével alapított európai egyetemi szövetség

2022. augusztus 2., kedd
Újabb támogatást kap az SZTE részvételével alapított európai egyetemi szövetség

A bővülő EUGLOH egyike azon 16 már létező szövetségnek, amelyek további 4 évre megkapták az Európai Bizottság engedélyét és támogatását küldetésük folytatáshoz. A hálózat a következő években e támogatásból valósíthatja meg közös programjait-írja az SZTE közleményében.

A European University Alliance for Global Health (EUGLOH), alapító tagjai a Université Paris-Saclay, a Lundi Egyetem, a Ludwig-Maximilians-Universität München, az Universidade do Porto és a Szegedi Tudományegyetem.

A EUGLOH számos területen biztosít együttműködési lehetőséget az érintett felsőoktatási intézmények hallgatói, oktatói, kutatói és munkatársai számára. A szervezet elsődleges célja interdiszciplináris tevékenységek koordinálása, különösen az egészséggel kapcsolatos legszélesebb területeken – az egészséges környezet, élelmiszerek, betegellátás és gyógyszerészet, lelki egészség stb. – mind az oktatásban, képzésben és kutatásban.

Az SZTE oktatói, kutatói mellett a sikeres pályázat legnagyobb nyertesei a hallgatók lesznek. Az idei felvételi eljárásban eddig 6074-en nyertek felvételt az SZTE-re, de a pótfelvételin minden eddiginél több államilag finanszírozott hellyel várja a jelentkezőket a szegedi egyetem.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.