Egyetem

Országos természettudományos önképzőköri tábor Mártélyon

Országos természettudományos önképzőköri tábor Mártélyon

2013. június 21., péntek
Országos természettudományos önképzőköri tábor Mártélyon

Június 25-30. között kerül sor a hódmezővásárhelyi Németh László Gimnázium keretein belül működő Németh László Természettudományos ÖnképzőKör (TÖK) I. Nyári Táborára.

A tábor helyszíne a mártélyi a Bodnár Bertalan Természet- és Környezetvédelmi Oktatóközpont lesz. Mivel érkeznek diákok, tanárok és tudósok is az ország különböző részeiből (Budapest, Gyöngyös stb.), ezért ez lesz egyúttal az I. Országos TÖK tábor is. A tábor során a tehetséges középiskolások számos előadást hallgathatnak meg a műszaki és természettudományok különböző témaköreiből. A meghívott előadók között van az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar több neves kutatója is, köztük

Szabó Gábor

akadémikus fizikus, az SZTE rektora (aki a tábor hivatalos megnyitóját is tartja),

Krisztin Tibor

akadémikus matematikus, az SZTE Bolyai Intézet vezetője, valamint

Kukovecz Ákos

vegyész, MTA-SZTE Lendület kutatócsoport-vezető is. A meghívott kutatók által prezentált témák mellett diákelőadások, logikai játékok, kísérletes bemutatók, valamint sport- és egyéb szabadidős foglakozások is színesítik a tábor programját.

További információk a honlapon!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.