Egyetem

Két szegedi tanár kapott Ericsson-díjat

Két szegedi tanár kapott Ericsson-díjat

2012. június 15., péntek
Két szegedi tanár kapott Ericsson-díjat

Június 12-én az Ericsson Magyarország átadta a középiskolai matematika- és fizikatanárok munkájának elismerésére alapított Ericsson-díjakat. Két szegedi tanár, Moróné Tapody Éva és Tóth Károly is megkapta a kitüntetést.

Az Ericsson Magyarország 1999-ben alapított Ericsson-díjat azzal a céllal, hogy hozzájáruljon a magyar természettudományos alapképzés magas színvonalának fenntartásához, illetve emeléséhez. A díjat olyan matematikát és/vagy fizikát oktató pedagógusoknak ítéli oda a kuratórium, akik elismerten sokat tesznek tantárgyuk megszerettetéséért és a tehetséggondozásért. Az Ericsson 1995 óta folyamatos együttműködés keretében karolta fel a 100 éves, Középiskolai Matematikai Lapok tradicionális értékeit, ezzel is hozzájárulva a jövő generációjának a felsőoktatási intézményekbe való hathatós felkészüléséhez. A tanári életpálya egészét díjazó, 2012-ben már tizenhárom éves Rátz Tanár Úr Életműdíj megalapításában is vezető szerepet játszott a vállalat. Az Ericsson-díj a Rátz Tanár Úr Életműdíjjal szemben a fiatalabb, aktív korú pedagógusok elismerése. Az Ericsson Magyarország következetes, innovációra fókuszáló vállalatpolitikáját számos díjjal ismerték el: Kármán Tódor Díj (2000, 2011), Társadalmi Felelősségvállalás Díj (2008), Leginnovatívabb Vállalat díj (2009), Legjobb Munkahely díj (2009), Legeredményesebb Vállalat díj (2010, 2011). „A színvonalas mérnökképzés alapvető feltétele a középiskolában megszerzett természettudományos jártasság. A vállalat elkötelezetten támogatja azokat a pedagógusokat, akik a legtöbbet teszik a diákok matematika és fizika tudásának elmélyítéséért.” – mondta el beszédében

Charlotte Karlsson

, az Ericsson budapesti K+F Központjának vezetője.” „Közösek az értékeink. A kormány elkötelezett az oktatás társadalmi igények szerinti átalakítása iránt, melynek fontos része a műszaki, természettudományos képzés elősegítése, melyet ez a díj példaértékűen segít. ” – hangsúlyozta köszöntő beszédében

Halász János

, az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára. A díjátadó előtt szervezett kerekasztal fórumon az ELTE, a BME és az Ericsson képviselői a díjazott pedagógusokkal a középiskolai matematika és fizika oktatás fejlesztéséről, a kutatói, mérnöki életpálya népszerűsítéséről, a természettudományos képzést adó egyetemek és a középiskolák közötti együttműködésről beszélgettek.

Az ,,ERICSSON a matematika és fizika tehetségeinek gondozásáért'' 2012. évi díját matematikából

Árváné Doba Mária

, a budapesti Jedlik Ányos Gimnázium tanára és

Varga József

, a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium tanára kapta.

Az ,,ERICSSON a matematika és fizika tehetségeinek gondozásáért'' 2012. évi díját fizikából

Wagner Éva

, a budapesti Deák Diák Általános Iskola tanára és

Tóth Károly

, a Szegedi Tudományegyetem Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium tanára kapta.

Az ,,ERICSSON a matematika és fizika népszerűsítéséért'' 2012. évi díját matematikából

Egyed László

, a bajai III. Béla Gimnázium tanára és

Hámori Veronika

, a Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanára kapta.

Az ,,ERICSSON a matematika és fizika népszerűsítéséért'' 2012. évi díját fizikából

Janóczki József

, a debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Intézmény nyugdíjas tanára és

Moróné Tapody Éva

, a szegedi Tömörkény István Gimnázium és Művészeti SZKI tanára kapta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.