Egyetem

Idegen nyelvű mesterszak indul Szegeden

Idegen nyelvű mesterszak indul Szegeden

2012. május 23., szerda
Idegen nyelvű mesterszak indul Szegeden

Francia nyelvű nemzetközi tanulmányok mesterszak indul ősztől Szegeden. Erről írt alá együttműködési megállapodást szerdán Szabó Gábor akadémikus, a Szegedi Tudományegyetem rektora és Pierre Mathiot, az észak-franciaországi Lille Politikatudományi Intézetének (IEP) vezetője a párizsi magyar nagykövetségen - tájékoztatta az MTI-t a külképviselet.

Az eseményen jelen volt

Francois Laquiez

, a budapesti Francia Intézet igazgatója és

Trócsányi László

párizsi magyar nagykövet. A megállapodás értelmében a Szegedi Tudományegyetem Európa-tanulmányok Központban közös francia nyelvű nemzetközi tanulmányok mesterképzést indít ősztől a két intézmény. A hallgatók egyidejűleg mindkét egyetem diplomáját meg tudják szerezni. A képzésre a magyar hallgatókon kívül többek között Franciaországból, Moldáviából, Montenegróból, Koszovóból és Vietnamból is érkeznek diákok. A képzéshez a két ország anyagi támogatást nyújt és annak megvalósításában részt vesz a Louvain-la-Neuve-i Katolikus Egyetem Európa-tanulmányok Intézete is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.