Egyetem

Kisiskolásokkal együtt kísérleteznek az SZTE Tehetségpont hallgatói

Kisiskolásokkal együtt kísérleteznek az SZTE Tehetségpont hallgatói

2011. október 5., szerda
Kisiskolásokkal együtt kísérleteznek az SZTE Tehetségpont hallgatói

A szegedi egyetem legtehetségesebb hallgatóit tömörítő SZTE Tehetségpont vegyész tagjai szakterületük szépségeit mutatják be diákoknak a „játszva tanulás” szlogenje alatt: október 6-án délelőtt és 7-én délután „alkimista műhelyükben” egyszerű, de látványos kísérletekkel bilincselik le az általános iskolásokat a Somogyi-könyvtárban.

Az SZTE Tehetségpont hallgatói vegyésztársaikkal együtt szívükön viselik a kémikusok következő generációinak sorsát. A lelkes vegyészhallgatók

Németh Veronika

vezetésével a Somogyi-könyvtár jóvoltából az Országos Könyvtári Napok ideje alatt a bibliotékában is tartanak bemutatókat október 6-án és 7-én „Alkimista műhely a gyermekkönyvtárban” címmel, melynek keretében meghívott iskolai osztályoknak szeretnék demonstrálni tudományterületük szépségeit egyszerű kísérletekkel, melyeket a gyerekek is kipróbálhatnak. A Somogyi-könyvtár programjaiban az októberi Országos Könyvtári Napok, illetve hetek keretében a tanulás áll a középpontban. Október 7-én 14 órától a fejlesztő játékoké a főszerep, a játszva tanulás demonstrálásaként ekkor is megjelennek a bibliotékában az SZTE Tehetségpont ifjú „alkimistái”, hogy elhozzák a gyerekeknek a kémiai kísérletek élményét. A könyvtárhálózat révén Mindszentre és Csanádpalotára is eljuthatnak a „kémia apostolai” október 12-én, illetve 14-én.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.