Egyetem

Iskola "Bonifert-fokon" + VIDEÓ

Iskola "Bonifert-fokon" + VIDEÓ

2011. október 31., hétfő
Iskola "Bonifert-fokon" + VIDEÓ

Egy éve vette fel a Makkosházi Iskola Bonifert Domonkos (1942-2002) matematika tanár nevét. Családi és egészségnap, matematikaversenyek, valamint ökoprogramok tették és teszik változatossá az intézmény mindennapjait.

Még szeptember 12-én,

Bonifert Domonkos

– akinek nevét a Bonifert Domonkos Matematika Verseny is viseli – születésnapján bensőséges megemlékezést tartottak, amelyre a gyerekek műsorral készültek, és melyen a tanár úr kedvenc versei is elhangzottak. A koszorúzással egybekötött emléknapon - melyet szeretnék hagyománnyá tenni - részt vett a matematika tanár özvegye, valamint családja is. "Bonifert Domonkos tanári hitvallását mi pedagógusok nagyon szeretnénk továbbvinni: a matematika és a diákok iránti szeretet, amivel ő fordult mindig a tanítványaihoz, olyan példa, amit jó lenne megőrizni" - nyilatkozta

Husztáné Gyursánszki Erzsébet

, az intézmény igazgatója. Az elmúlt időszakban számos eredményt könyvelhetett el az iskola, így például nemrégiben vettek részt a Bolyai-matematikaverseny regionális fordulóján a diákok. Először vállalta fel az intézmény ennek a megmérettetésnek a megrendezését. Újdonság ugyanis, hogy nem egyéni matematikaversenyről van szó, hanem négy gyerekből álló csapatoknak kellett megoldaniuk a feladatsort. Hatodikosok és hetedikesek vettek részt a versenyen, az iskola mindkét csapata díjazott lett. Az országos döntőre tavasszal kerül sor. Azonban nemcsak az iskola névadójának szaktárgyában jeleskednek a bonifertesek, hanem ásót is ragadnak, ha kell. Segédkeztek az intézmény melletti szabad terület lakótelepi strandröplabdapályává alakításában. Tekintse meg a Telin TV felvételét!

http://youtu.be/sDtvrg3DkWg

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.