Egyetem

Szabó Gábor sem vállalta az MRK elnöki posztját

Szabó Gábor sem vállalta az MRK elnöki posztját

2011. július 5., kedd
Szabó Gábor sem vállalta az MRK elnöki posztját

Négy rektor utasította vissza a Magyar Rektori Konferencia (MRK) elnöki posztját, illetve a jelöltséget, így kis híján elnök nélkül maradt a magyar felsőoktatás legfontosabb szakmai és érdekvédelmi fóruma - írta keddi számában pontosan meg nem nevezett forrásokra hivatkozva a Magyar Nemzet.

A lap szerint többen azért utasították vissza a felkérést, mert nem akarnak harcba szállni a kormányzattal a felsőoktatási integrációs tervek kapcsán. A Magyar Nemzet emlékeztetett: az MRK alapszabálya szerint az elnököt már egy évvel kinevezése előtt meg kell választani, és elnöki mandátuma megkezdéséig társelnökként kell dolgoznia. Az MRK

Tulassay Tivadart

, a Semmelweis Egyetem rektorát választotta erre a posztra tavaly, de ő úgy döntött: mégsem vállalja a tisztséget. A lap ugyancsak pontosan meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt írta: lemondása hátterében esetleges jövőbeli kormányzati szerepvállalása áll. A posztot

Szabó Gábor

, a Szegedi Tudományegyetem rektora,

Mezey Barna

, az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora,

Solti László

, a gödöllői Szent István Egyetem rektora sem vállalta. A tisztséget végül Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora vállalta el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.