Egyetem

Biztonságosabb Internet Nap a fiatalokért

Biztonságosabb Internet Nap a fiatalokért

2011. február 8., kedd
Biztonságosabb Internet Nap a fiatalokért

Az Insafe - a Biztonságos Internet központok hálózata - idén nyolcadik éve ünnepli a Biztonságos Internet Napot (SID). A törekvés célja, hogy az internet egy jobb hely lehessen a gyerekek és a fiatalok számára.

A 2004-es első SID rendezvény óta olyan mértékben nőtt az érdeklődés, hogy ahhoz immár öt kontinens mintegy 70 országa csatlakozott: Izlandtól Kenyáig és Kanadától Dél-Koreáig, beleértve mind a 27 Európai Uniós tagállamot. "A Biztonságos Internet Napon bemutatjuk azokat az embereket és szervezeteket, akik azért dolgoznak, hogy az internet biztonságosabb legyen. Ma a Biztonságos Internet Központok, a pedagógusok, a szülők, az ipar, a politikai döntéshozók és maguk a gyermekek is értékelhetik eddig elért eredményeiket és meghatározhatják az előttük álló kihívásokat." - mondta

Neelie Kroes

, a Biztonságos Internet Nap védnöke, a digitális kérdésekben és a média ügyeiben illetékes EU-biztos. "Különösen a gyermekek és a fiatalok számára jelenti a mai nap az internet által kínált csodálatos lehetőségek ünnepét, ugyanakkor emlékeztet arra, hogy a digitális világban felelős polgárként kell élniük. Büszke vagyok arra, hogy támogathatom a Biztonságos Internet Napot". A Biztonságos Internet Nap 2011 témája: "digitális életünk". A nap szlogenje - "Az életed több, mint játék!" - arra kívánja ösztönzi az embereket, hogy elgondolkodjanak saját online identitásukon, és hogy valós énjük túléli-e online kalandjaikat. Mivel az Insafe hisz a fiatalok hangjának hatalmában és nagy hangsúlyt helyez ötleteik és véleményük közvetítésére, ma közzéteszi a nemzeti ifjúsági panelek által készített videókat. A SID 2011 alkalmából egy vadonatúj kiadvány is napvilágot lát, tele szórakoztató feladatokkal a 4-8 évesek számára. A Játékos tanulás: az internet használata című kiadványt az Insafe készítette, a SID arany fokozatú szponzora a Liberty Global támogatásával. Mivel a kisgyermekek manapság egyre korábban kezdik használni a számítógépet és szörfölni a neten, az Insafe olyan eszközt ad a gyerekek kezébe, amelynek segítségével tudatosabban élhetnek az online világ lehetőségeivel és megismerhetik veszélyeit, miközben csiszolhatják nyelvi, kulturális és szociális készségeiket. Úgyszintén a SID rendezvényen mutatja be az Insafe a Digipack 2011-et, mely olyan izgalmas oktatási eszközöket, anyagokat tartalmaz, amely Európa-szerte az informatikai oktatás fontos részévé válhat: tanári kézikönyveket, szülőknek és gyermekeknek szóló videókat, 30 kiváló minőségű forrást, amelyek nagy hasznára lesznek a szakembereknek.

További információk az alábbi weboldalakon:

www.saferinternet.org

www.saferinternet.hu

www.saferinternetday.org

www.sidfair.org

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.