Egyetem

Tangyógyszertárat avattak a szegedi egyetemen

Tangyógyszertárat avattak a szegedi egyetemen

2010. október 14., csütörtök
Tangyógyszertárat avattak a szegedi egyetemen

Tangyógyszertárat avattak csütörtökön a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Gyógyszerésztudományi Karán. A húsz hallgató befogadására alkalmas oktatóegységet a kar korábbi könyvtárából alakították ki - mondta az ünnepélyes megnyitó kapcsán Fülöp Ferenc dékán az MTI-nek.

A dékán kifejtette: a beruházás mintegy hétmillió forintba került, ezt a kar saját forrásaiból, továbbá egyetemi és alapítványi pénzekből finanszírozták. A helyiség alkalmas a gyógyszertári ellátáshoz, elsősorban a gyógyszerekre vonatkozó információk megfelelő átadásához kapcsolódó tevékenységek gyakorlására, szituációs feladatokra. A hallgatók nemcsak tipikus gyógyszerészi problémákkal szembesülhetnek így, hanem a gyakorlatok után közösen elemezhetik a feladatok megoldásának pozitív és negatív részleteit.

Csóka Ildikó

oktatási dékánhelyettes elmondta: korábban csak a kötelező gyakorlat alatt volt lehetőség arra, hogy a hallgatók megismerkedjenek a munka emberi oldalával. Az ötéves gyógyszerészi doktori képzés során a hallgatók nyári gyakorlatként kétszer egy hónapot töltenek gyógyszertárban, majd az államvizsga előtt féléves gyakorlatuk alatt kórházi és közforgalmú patikában dolgoznak. Közlése szerint a cél az volt, hogy a gyógyszertári környezettel a hallgatók minél hamarabb, az oktatási környezetben is találkozzanak. Így most már a másodéves hallgatók is részt vehetnek az oktatóteremben tartott órákon, a gyógyszerészi gondozás és a gyógyszerészi kommunikáció keretében. Egyszerre húsz diák tanulhat a tangyógyszertárban, a kiscsoportos oktatás követelményeinek megfelelően. Az oktatási egység

Novák István

professzornak, a kar egykori dékánjának és tanszékvezető egyetemi tanárának nevét kapta. A tangyógyszertár kialakításának ötlete onnan eredt, hogy a jogi karon berendeztek egy "minibíróságot" - tette hozzá Csóka Ildikó.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.