Egyetem

Elkezdődött az OTDK humán tudományi szekciójának döntője Szegeden

Elkezdődött az OTDK humán tudományi szekciójának döntője Szegeden

2009. április 16., csütörtök
Elkezdődött az OTDK humán tudományi szekciójának döntője Szegeden

Elkezdődött az Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) legnépesebb, humán tudományi szekciójának háromnapos döntője csütörtökön a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE).

A konferencia az intézményi diákköri felolvasó ülések legjobb, ott a zsűri által a XXIX. OTDK-ra javasolt dolgozatainak bemutatására és értékelésére szolgál - mondta

Turi Tímea

, a rendezvény sajtóreferense. A hazai bölcsészszakmát megmozgató rendezvény munkájában 870 opponens értékelte a dolgozatokat. Az ő pontszámaik alapján a beérkezett 423 pályamunkából több mint négyszázat olvasnak fel a konferencián. A döntőbe jutott dolgozatok 38, különböző tudományterületenként megállapított bizottság előtt méretnek össze. A három nap során előadások hangzanak el a magyar és az egyetemes irodalomtudomány, a néprajz, a nyelvészet, a történettudomány és a régészet területéről. A zsűri munkájában hat akadémikus, huszonhat akadémiai doktor és négy határon túli professzor is részt vesz, a zsűrik munkáját titkárként pedig a szegedi bölcsészkar doktoranduszai segítik - közölte a sajtóreferens. A hazai egyetemek közül az ELTE képviselteti magát a legmagasabb létszámmal, 108 diákkal, a rendező SZTE-nek pedig 79 hallgatója vesz részt a konferencián, rajtuk kívül számos hazai felsőoktatási intézményből érkeztek versenyzők, s indul tizenkét határontúli magyar egyetemista is - tudatta Turi Tímea.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.