Egészség

Tanácsokat ad Kübekháza polgármestere az orvosnak, hogyan adja be az oltást!

Tanácsokat ad Kübekháza polgármestere az orvosnak, hogyan adja be az oltást!

2021. február 25., csütörtök
Tanácsokat ad Kübekháza polgármestere az orvosnak, hogyan adja be az oltást!

Nyílt levelet írt Kübekháza polgármestere a háziorvosnak a kínai vakcinával való oltással kapcsolatban. Tanácsokat ad! Nem is akármilyeneket.

Szerda reggel levélben kérte Molnár Róbert polgármester Deák Enikő kübekházi háziorvost arra, hogy a kínai Sinopharm vakcinával való oltás során

körültekintően járjon el, és csak azt oltsa be ezzel a készítménnyel, akik azt írásos nyilatkozatban kérik, és vállalják annak esetleges következményeit.


Mint a polgármester írja, több virlógus szakember szerint a kínai oltóanyag "potenciális veszélyeket" rejthet magában.

A polgármester arról is ír a levélben, hogy információja szerint orvosokat helyeznek a kormányhivatalok nyomás alá, hogy mindenképpen ezzel oltsák be a praxisukban élőket.

Levele végén Molnár döntő érvet dobott be az orvosnak, hogy az érezze a felelőssége súját:

"Doktornő, első az emberi élet, és nem a hatalom érdeke!"

A levelet nyilvánosságra hozta a polgármester.

Molnár nem orvos, nem virológus

Molnár Róbert nem orvos. Korábban - még a Torgyán József féle - Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt országgyűlési képviselője volt, majd az Új Kezdet nevű párt egyik alelnöke lett. 2018-ban azonban kilépett onnan. Kübekházán kedvelhetik, mert 2002 óta vezeti a falut polgármesterként.

A szakma ajánlja a kínai oltást is

A virológusok maguk is beadatnák a kínai Sinopharm vakcinát - nyilatkozták korábban, de a hazai tisztifőorvos szerint is biztonságos és hatásos szerről van szó, amely véd a koronavírus ellen.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) vizsgálata szerint a kínai Sinopharm-vakcina megfelel a gyártói leírásnak, magyarországi felhasználás előtt pedig alaposan bevizsgálta az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezésegészségügyi Intézet. A részleteket IDE KATTINTVA lehet elolvasni a vakcináról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.