Egészség

A Fidesz szerint Botkának át kellene gondolnia az egész városra kötelező maszkviselést

A Fidesz szerint Botkának át kellene gondolnia az egész városra kötelező maszkviselést

2020. november 12., csütörtök
A Fidesz szerint Botkának át kellene gondolnia az egész városra kötelező maszkviselést

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott közlemény szerint a Szegedi Fidesz üdvözli, és egyben támogatja a szocialistapolgármester Botka László döntéseit, amelyek a kormány hatékonyintézkedései mellett mindannyiunk egészségének megóvását szolgálják.

"Azonban arra kérjük a polgármestert, a Szeged teljes területére előírt maszkviselési kötelezettséget gondolja át.

Az egészség az első, ez nem kérdés. Magyarország jól teljesítetttavasszal, és most késő ősszel sincs oka a szégyenkezésre: emberéletektízezreinek megmentésével Európa jól teljesítő országa között állhelyt Magyarország a koronavírus-járványban - külön köszönet ezért azegészségügyben, a járvány első frontján szolgálóknak és azonpolgártársainknak, akik fegyelmezetten betartják a járványügyielőírásokat!

A kormány által újból elrendelt veszélyhelyzet is a gyors cselekvéstés így azt szolgálja, hogy minél több magyar ember maradjon életben ésmaradjon közöttünk. Amíg nincs vakcina, addig figyelnünk kell aszabályok betartására.

A Szegedi Fidesz támogatja a szocialista Botka Lászlót a gyors éshatékony intézkedésekben, amelyek a veszélyhelyzet újbóli elrendelésealapján Szeged vezetőjét, a polgármestert illetik.

Éppen a túlzott gyorsaság és a hirtelen döntések miatt a SzegediFidesz arra kéri a szocialista Botka Lászlót, hogy a teljes városterületére érvényes kötelező maszkviselési szabályt vizsgálja felül. ASzegedi Fidesz szerint Szegednek vannak olyan közterületei ésvárosrészei, ahol a kötelező távolságtartás előírását maszk nélkül ismeg lehet tartani.

Arra kérjük ezért a város polgármesterét, hogy gondolja át még egyszera teljes maszk-kényszert, és azokban a városrészekben ésközterületeken, ahol tágas és nagy, szabad terek vannak, ott ne legyenkötelező az arcot és az orrot egyaránt eltakaró maszk viselése" - olvasható a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.