Egészség

Orbán: Az év végén tetőzhet a járvány hazánkban

Orbán: Az év végén tetőzhet a járvány hazánkban

2020. szeptember 16., szerda
Orbán: Az év végén tetőzhet a járvány hazánkban

A legújabb kormányzati döntésekről tájékoztatott Facebook-oldalán Orbán Viktor miniszterelnök szerda délután. Bejelentette: a járványügyi szakemberek szerint a második hullám december, január tájékán tetőzhet, de szavai szerint ebben a helyzetben is az a legfontosabb, hogy az ország működőképes maradjon. Mint mondta, az orvosok és ápolók megfelelő számban rendelkezésre állnak és egy vezénylési terv alapján a megfelelő helyekre tudják vezényelni a szakembereket.

Orbán Viktor elmondta, a kormány úgy döntött, fönntartja a beutazási korlátozásokat. Kötelezővé teszik a maszkhasználatot a tömegközlekedési eszközök és üzletek mellett a mozikban, színházakban, valamint a szociális intézményekben. Fenntartják a kórházakban és az idősotthonokban a kijárási korlátozásokat, októbertől az oktatási intézményekben kötelezővé teszik a lázmérést. Végül a miniszterelnök tájékoztatása szerint döntöttek arról is, hogy a szórakozóhelyeket este 11 után be kell zárni.

Orbán Viktor arra kéri az embereket, hogy a szabályokat tartsák be, a rendőrséget pedig a szabályok betartásának ellenőrzésére, ők azok, akik büntetést szabhatnak ki a szabályszegőkre.

A legújabb kormányzati döntések:

  • Fennmaradnak a beutazási korlátozások
  • Kötelező maszkhasználat a mozikban, színházakban, ügyfélszolgálati irodákban
  • Teljes látogatási tilalom fenntartása kórházakban és szociális intézményekben
  • Hőmérséklet-mérés az iskolában október elsejétől, az iskolákba csak tanár és diák léphet be
  • A teszt hatósági áras termék lesz, összege 19 500 forint
  • Szórakozóhelyeket este 11 órakor be kell zárni
  • A rendőrség tartatja be ezeket az intézkedéseket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.