Egészség

Tiborcz István lélegeztetőgépeket vett az Uzsoki utcai kórháznak

Tiborcz István lélegeztetőgépeket vett az Uzsoki utcai kórháznak

2020. március 19., csütörtök
Tiborcz István lélegeztetőgépeket vett az Uzsoki utcai kórháznak

Azonnali adományt kapott az Uzsoki Utcai Kórház a BDPST Group ingatlanfejlesztő társaságtól, amelyből többek között két ultramodern lélegeztetőgépet vásárol az egészségügyi intézmény. Az adományozási szerződést március 18-án írta alá Dr. Ficzere Andrea, az Uzsoki kórház főigazgatója és Tiborcz István, a BDPST Group igazgatósági tagja és tulajdonosa – olvasható az Uzsoki utcai kórház honlapján.

A főigazgató szerint a beszerzés alatt álló, Philips Trilogy Evo típusú, párásítóval ellátott lélegeztetőgépek invazív és nem invazív lélegeztetéshez nyújtanak biztos hátteret számos felnőtt- és gyermekpáciens számára. A cikkben megemlítik, nem előzmény nélküli, hogy a BDPST Group egészségügyi intézményt támogat: a társaság tavaly nyáron mintegy 34 millió forintos adományt nyújtott a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítványnak, amelyből a Semmelweis Egyetem I. sz. Bókay Gyermekklinika számára egy életmentő Extrakorporeális Membrán Oxigenizáció (ECMO - műtüdő) berendezést vásárolt. A készülék segítségével intenzív osztályos ellátást igénylő súlyos tüdőbetegségben vagy szívbetegségben szenvedő újszülöttek, csecsemők, gyermekek szervpótló kezelését tudják elvégezni a gyerekklinikán. További részletek

ITT

olvashatók.

(Kiemelt kép: Népszava)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.