Egészség

Nem lassít a kór: már 73 fertőzött van Magyarországon

Nem lassít a kór: már 73 fertőzött van Magyarországon

2020. március 19., csütörtök
Nem lassít a kór: már 73 fertőzött van Magyarországon

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 73-ra nőtt a hazánkban diagnosztizált fertőzöttek száma - közölte akormányzati tájékoztató portál.

A járvány második szakaszához -a csoportos megbetegedések szakaszához - értünk, amikor közösségben, személyes érintkezéskor terjed a fertőzés. Ahogy dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos fogalmazott, már "Magyarországon is bárhol jelen lehet a vírus”. Ezért nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, és aki teheti, az maradjon otthon, tartsa be az szabályokat és az ajánlásokat. A hazánkbanazonosítottúj koronavírus-fertőzöttek száma 73 fő. Közülük 9 iráni, 1 brit, 1 kazah és 62 magyar állampolgár.Hétfőn a második iráni gyógyult is távozott a kórházból. Tehátaz aktív esetek száma 70, hiszen két beteg meggyógyult, egy beteg meghalt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.