Egészség

Műszereket adományozott a Szegedi Vízmű az SZTE Klinikai Központjának

Műszereket adományozott a Szegedi Vízmű az SZTE Klinikai Központjának

2020. március 22., vasárnap
Műszereket adományozott a Szegedi Vízmű az SZTE Klinikai Központjának

A koronavírus miatt kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel a Szegedi Vízmű Zrt. 10 millió forintos eszköz-adománnyal támogatta a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ munkáját.

- A Szegedi Vízmű Zrt. ebben a nehéz helyzetben úgy határozott, hogy az egészségügyben helytállók munkáját 10 millió forintos adománnyal segíti - közölte Istókovics Zoltán. A Szegedi Vízmű Zrt. vezérigazgatója elmondta: a társaság Prof. Dr. Lengyel Csabával, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnökével egyeztetve 10 infúziós pumpát, 5 doboz szereléket az infúziós pumpákhoz, egy bronchoszkópos tornyot és egy 12 csatornás EKG készüléket szerzett be. Dr. Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja szerint az intézmény vezetése nagyon hálás az adományért. Az egyetem a járványügyi helyzetre tekintettel különböző tartalékokkal, egészségügyi fogyó eszközökkel rendelkezik, az ellátás folyamatos. Az SZTE kancellárja szeretne megnyugtatni mindenkit, hogy mind infrastruktúrában mind egészségügyi és egyéb dolgozók tekintetében az intézmény felkészült a járványügyi helyzet változására. - A Szegedi Tudományegyetem Klinikai Központja mindent megtesz azért, hogy a járványügyi helyzetet uralni tudja - szögezte le Prof. Dr. Lengyel Csaba, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke. Elmondta: nagyon fontos az, hogy az intenzív osztály felkészültsége, ellátása megfelelő legyen, ezek az eszközök pedig az intenzív osztály működtetését segítik. - Nagyon örülünk annak a széleskörű társadalmi összefogásnak, amit a város és a régió lakói, a város és az egyetem képvisel, jó érzés ez

ezekben a járványügyileg nehéz pillanatokban - fogalmazott.

(Forrás: SZTE)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.