Egészség

Sokan csalják a párjukat Csongrád megyében

Sokan csalják a párjukat Csongrád megyében

2018. május 31., csütörtök
Sokan csalják a párjukat Csongrád megyében

A botrányos reklámjairól híres Viszony.hu végzett kutatást az országban arról, hogy mennyire vagyunk hűtlenek. Még egy térképet is készült az összegyűjtött adataikból.

Az internetes társkeresők elszaporodásával olyan oldalak is születtek, amik egész különleges feltételeket állítanak a párkeresés mellé. Ilyen például a diplomásoknak és értelmiségieknek kitalált Elit társ, vagy például a most is szóban forgó viszony.hu.

Reklámjaikban még az aktualitásra is figyeltek.

Ez utóbbi már magával a jelenlétével is sokak szemében enyhén bicskanyitogató, ám erre ők még a reklámjaikkal is rátesznek. A fővárosban botrányos mobil óriásplakátokkal hirdették magukat, de olyan tévé reklámot is készítettek, amit sohasem adtak le a magyar csatornák, amit mi valahol meg is értünk.

Térképen a hűtlenség

Csongrád megye erős kékje sok hűtlent jelent.

A legfrissebb ilyen akciójuk, a saját oldaluk adatainak összegyűjtése és elemzése, amiből az derül ki, hogy Budapesten, Győr-Moson-Sopronban és nálunk, Csongrád megyében csalják a legtöbben párjukat. A térképen kívül még egy idősíkot is készítettek, amiből az látszik, hogy a legtöbb félrelépő tavaly februárban volt, de idén áprilisban is jelentősen emelkedett a számuk. A kutatásuk ezek mellett azt is feltárta, hogy a legtöbb ember hétfőn csalja meg társát, és hogy a legtöbb félrelépő visszaesőnek mondható. Ami viszont a legszomorúbb, hogy a számaik azt mutatják, hogy a magyarok többsége legalább egyszer már félrelépett.

Nem feltétlenül rossz egy viszony

Felkerestük az oldalt üzemeltető céget is, hogy ők hogyan miképpen gondolkoznak a témáról. Ők úgy látják, hogy sok, már nem túl jó házasságot egy viszony akár még meg is menthet. Weiler Péter, a cég igazgatója egy szemléletes történetet is elmesélt nekünk. „Képzeljünk el egy 50 éves nőt, aki az alkoholista férjével él együtt, aki szinte már hozzá sem ér. A nő szereti a férjét, nem akar tőle elválni, de megérdemli ő azt, hogy ne legyen testi kapcsolata valakivel?” A náluk tapasztalható magas számokhoz egyébként azt is hozzátették, hogy valószínűleg sok az oldalukra regisztrált személy, nem is él kapcsolatban. Mégis fontos megjegyezni, hogy egy viszonyhoz két ember szükséges, így a hűtlenség ténye már akkor is fenn áll, ha csak az egyik fél lép félre.

A Pszichológus válaszol

Barkász Heléna szexuálpszichológus szakvéleménye szerint egy viszony izgalmat és lehetőséget ígér, valamint megerősíti bennünk azt, hogy vonzóak lehetünk a másik fél számára. „A megcsalás nem akkor kezdődik, amikor ténylegesen belép egy harmadik fél, hanem amikor menet közben, már a kapcsolat során nem beszéljük meg egymással belső félelmeinket, terveinket, szorongásainkat, valahogy bizalmilag kezdünk távolodni. Ekkor tud egy külső lehetőség, egy harmadik fél könnyebbnek, elérhetőbb megoldásnak tűnni.” A pszichológusnő meglátása szerint a szexuális forradalom egyik hozadéka a magas félrelépések száma. Erről a következőképpen vélekedik. A lelki kötelék megerősítése, a másik megismerése lenne az elsődleges cél, és sajnos a legtöbbször pont ez marad el. A szexre helyeződik a hangsúly, s míg az jó, addig mindenki boldog. Csakhogy a párkapcsolat első féléve után kezd lecsengeni a rózsaszín felhő, és kezdenek előbukni a reális, mögöttes emberi tulajdonságok, hogy ki is az az ember, aki most mellettem van. Ezzel az emberrel kell társként, barátként, szeretőként működni, az nem megy, hogy csak a szerető funkciót válogatom ki, de a többivel nem tudok mit kezdeni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.