Egy ősi legenda szerint a mangosztán az „istenek ajándéka”, melyet a földre szállt Buddha először megáldott, majd az embereknek adományozott. Többek között ezért is tartják a Délkelet-Ázsiában őshonos mangosztánt a térség egyik legszentebb és legértékesebb gyümölcsének.
A hagyományos ázsiai gyógyászatban évezredekkel korábban felfigyeltek a mangosztán jótékony hatásaira: fertőzések, gyulladások ellen és az energia növelésére használták. Modern korunkra a gyümölcs „másodvirágzását” éli. Világszerte egyre népszerűbbé válik a Dr.
Mehmet Oz
által a szupergyümölcsök kategóriájába besorolt mangosztán, köszönhetően sajátos tápanyagtartalmának, és a szervezetre széleskörben gyakorolt pozitív hatásainak.
Szubjektív lista formájában összegyűjtöttük Önnek a mangosztán 5+1 legjelentősebbnek vélt hatását, melyet a kúraszerű adagolás során Ön is élvezhet!
1. Antioxidáns-hatás:
A kutatók megállapították, hogy a mangosztán gyümölcse tartalmazza az egyik legerősebb természetes antioxidáns anyagokat, a xantonokat. Két, egymástól független tudományos vizsgálat során egyaránt úgy tapasztalták, hogy a mangosztánnak igen kimagasló az antioxidáns ereje. 17 000 és 24 000 ORAC-érték között mérik a mangosztán antioxidáns erejét. Csak viszonyításképpen, még úgy is, hogy a két adat igen eltérő egymástól, és ahogy mondani szokás, az igazság valahol a kettő között van, a narancs 750-es ORAC értékével szemben a mangosztán igazi ’antioxidáns-bomba’: lassíthat a szellemi és fizikai leépülés folyamatán, segíthet meggátolni a szabadgyökök túlszaporodását a szervezetben, amelyek betegségekhez vezethetnek.
2. Erősíti az immunrendszert:
A mangosztán az emberi szervezet számára fontos tápanyagokat tartalmaz (értékes vitaminok és ásványok, pl.: C -, B -és E-vitamin, növényi szterolok stb.), továbbá antivirális és antibakteriális hatásokkal is rendelkezik. A gyümölcs leve külsőleg is alkalamzható fertőtlenítőként.
3. Kardioprotektív:
Támogatja a megfelelő vérkeringést, hozzájárul a szívizom védelméhez, valamint a koleszterin és a vérnyomás szabályozásához.
4. Energiát ad:
A mangosztán gyümölcslé kúraszerű fogyasztása külsőleg-belsőleg egyaránt felfrissít >>> Fiatalítja a bőrt, növeli az energiaszintet, felturbózza az agyat, így javul a memória, a koncentráció.
5. Diétázóknak ajánlott:
Fogyasztása ajánlott a testsúlycsökkentés ideje alatt is, azáltal hogy támogatja a jobb emésztést és zsírégetést, alacsony a kalóriatartalma, gazdag rostokban (100g a napi rostszükséglet 13%-át biztosítja).
5+1.
Serkenti az agyműködést >>> Vezetőknek, ülő munkát végzőknek javasoljuk a mangosztán fogyasztását.
A mangosztán gyümölcslé ajánlott napi adagolása a következő:
Felnőtteknek 2-3 alkalommal 30-90 ml / nap, gyermekeknek az előbbi mennyiség harmadrésze (10-30ml). Kúraszerűen, az előírt mennyiségek betartása mellett 2, max 3 héten át fogyassza.
A mangosztánhoz KATTINTSON TOVÁBB >>> Mangosztán Centrum
(X)
Volt már dolgotok a mangosztánnal? Nagyon egészséges! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=534930
Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 6.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.