Egészség

Influenza - Az A vírus okozta a szekszárdi diákok megbetegedését

Influenza - Az A vírus okozta a szekszárdi diákok megbetegedését

2015. január 14., szerda
Influenza - Az A vírus okozta a szekszárdi diákok megbetegedését

Az influenza A vírusa okozta a a Tolna Megyei Szent László Szakképző Iskola szekszárdi Bezerédj tagintézményében a múlt heti járványos megbetegedéseket - közölte a Tolna Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szerve szerdán az MTI-vel.

A népegészségügyi hatóság kezdeményezésére vett légúti minták mindegyikében kimutatták az A vírus jelenlétét. A szekszárdi középiskolában múlt csütörtökön a diákok 60 százaléka, több mint kétszáz gyerek hiányzott a tanításról; magas lázra, végtagfájdalomra, köhögésre panaszkodtak. A diákok mellett az iskola dolgozóinak egyharmada is megbetegedett. A járvány miatt az intézményben kétnapos iskolai szünetet rendeltek el; Vida Lajos, az intézmény főigazgatója arról tájékoztatott, hogy hétfőn elkezdődött a tanítás, napról napra csökken a hiányzók száma. A népegészségügyi szervezet közlése szerint a hazai influenza-felügyelet keretében kijelölt háziorvosok az influenzaszerű tünetekkel jelentkező betegektől légúti mintát vehetnek, és laboratóriumi vizsgálatra küldhetik azt. Ilyen vizsgálatot ebben a szezonban Tolna megyében még nem kértek - tették hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.