Egészség

A pázsitfűfélék és a csalánfélék miatt fájhat az allergiások feje

A pázsitfűfélék és a csalánfélék miatt fájhat az allergiások feje

2013. június 15., szombat
A pázsitfűfélék és a csalánfélék miatt fájhat az allergiások feje

A pázsitfű- és csalánfélék okozzák most a legtöbb kellemetlenséget az arra allergiásoknál - közölte Facebook-oldalán az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala.

Az Országos Környezet-egészségügyi Intézet Aerobiológiai Monitorozási Hálózatának jelentése szerint a hét elején átmenetileg alacsonyabb volt a pollenterhelés, szerdától azonban ismét erősödött - írták. Az eddig beérkezett adatok alapján a csalánfélék pollenszemeit regisztrálták legnagyobb mennyiségben, koncentrációjuk Budapesten, Miskolcon, Pécsen és Zalaegerszegen is magas szintet ért el. Kis mértékben csökkent a pázsitfűfélék pollenszórása, virágporát így is jellemzően közepes, illetve a hét közepén Miskolcon és Zalaegerszegen ismét magas koncentrációban monitorozták. Tüneteket okozó szintet mértek még Miskolcon és Pécsett a bálványfa virágporából, alacsony koncentrációban pedig jelen volt még a csapdákban az útifű, a fenyőfélék, a hárs, a lórom, a libatopfélék, a bodza és az ernyősvirágzatúak pollenje. A kültéri allergén gombák mennyisége közepes, Miskolcon és Szegeden magas, Zalaegerszegen szerdán nagyon magas szintet ért el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.