Egészség

Szegeden közepes szintű a pollenkoncentráció

Szegeden közepes szintű a pollenkoncentráció

2013. április 16., kedd
Szegeden közepes szintű a pollenkoncentráció

Az elmúlt hét elején még csak mérsékelt volt a virágporterhelés, a hét végére azonban több allergén növény együttes virágzása miatt magas szintet ért el a pollenszint - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a Facebook-oldalán kedden.

Leginkább a ciprus- és tiszafafélék, valamint a nyárfa virágpora okoz tüneteket az arra érzékenyeknél. Ezen növények pollenkoncentrációja a legtöbb helyen elérte a tüneteket okozó közepes szintet, sőt előbbiből Pécsen, Zalaegerszegen és Pesten, utóbbiból Pesten és Salgótarjánban magas koncentrációt is mértek. A kőris és az éger pollenkoncentrációja is a legtöbb helyen elérte a közepes szintet, Pesten pedig vasárnap mindkettőnek magas volt a koncentrációja. A fűz és a mogyoró virágpora leginkább alacsony koncentrációban volt jelen, de Pesten és Zalaegerszegen a hétvégén tüneteket okozó koncentrációt mértek belőlük. Hétvégére egyszerre több allergén növény pollenszórása is megkezdődött; a nyír virágporából Pesten és Zalaegerszegen, a gyertyánéból Szegeden már tüneteket okozó szintet is regisztráltak, és a tölgy pollenszemei is megjelentek a csapdákban. Tüneteket okozó mennyiségben volt még jelen a szil virágpora szerdán Zalaegerszegen, a juharé pedig Pesten a hétvégén. A kültéri allergén gombák koncentrációja leginkább alacsony volt, csak kedden, Szegeden mértek közepes szintet - olvasható az ÁNTSZ közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.