Egészség

Kórház a határ mentén

Kórház a határ mentén

2009. október 8., csütörtök
Kórház a határ mentén

Fejlesztéseik céljából együtt pályáznak uniós pénzügyi forrásokra a határ mentén lévő kórházak. A pályázati források biztosítják, hogy a Szlovákiában élő magyarok számára az egészségügyi ellátás színvonala növekedjen - adja hírül a Felvidék Ma hírportál.

Uniós pénzügyi forrásokra több határ mentén lévő kórház adott be pályázatot. A források olyan lehetőséget teremtenek az intézményeknek, amelyek biztosítják, hogy magasabb színvonalon szolgálják ki a betegeket. Továbbá az együttműködés lehetőséget teremt arra is, hogy a kórházak között folyamatos szakmai tapasztalatcsere működjön. A dunaszerdahelyi kórház a győrivel, míg a nagykürtösi a balassagyarmati kórházzal együtt adott be pályázatot. Az intézmények a Magyarország–Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007–2013 keretében pályáztak meg 450 ezer eurót, a pályázathoz a magánkórházként működő nógrádgárdonyi Főnix Kastélyszanatórium is csatlakozott. Az ellátásban való együttműködés igénye már korábban felmerült mind a lakosság, mind a két kórház részéről, mert a dél-szlovákiai területen, Balassagyarmat 50-60 kilométeres körzetében nincs olyan intézmény, ahol a balassagyarmatihoz hasonló komplex ellátásban részesülhetnének a betegek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.