Közélet

Meg sem kottyan 34 emeletnyi futás a szegedi tűzoltóknak

Meg sem kottyan 34 emeletnyi futás a szegedi tűzoltóknak

2023. november 1., szerda
Meg sem kottyan 34 emeletnyi futás a szegedi tűzoltóknak

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság október 28-án új helyszínen, a MOL Campusban tartotta meg hagyományos lépcsőfutó-bajnokságát. Az idén 21. alkalommal megrendezett versenyen több kategóriában lehetett indulni. A győztes Pauska Krisztián, a MOL FER tűzoltóság versenyzője lett, de a szegedi tűzoltók több bronzérmet is begyűjtöttek - írja a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A MOL Campuson, Magyarország legmagasabb irodaépületében tartották a versenyt.. A toronyház 29 emeletes, 143 méter magas, a budapesti Lágymányosi öböl északi partján épült fel 2022-ben. A rajttól a célig 34 emeletet, összesen 754 lépcsőfokot kellett megtenniük a versenyzőknek, ami függőlegesen 133,5 méteres távolságot jelent.

A megméretésen 82 hivatásos, 20 önkéntes, 16 magyar és 6 horvát létesítményi tűzoltó vett részt. A versenyzők egyéni férfi és női kategóriában, illetve párosban indulhattak több korcsoportban. A párosok tagjainak együtt kellett maradniuk, egy lépcsőfordulónyinál nagyobb távolságra nem távolodhattak el egymástól.

A startpisztoly reggel kilenc órakor dördült el, ekkorra már készenlétben állt az a 124 induló, akik az ország minden pontjáról érkeztek. A rendezvény fővédnöke dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, főigazgató volt, aki a verseny végén személyesen adta át a díjakat a legjobbaknak.

A rendezvény szeged indulói:

Nagy Róbert 

Rasztik Ferenc (Tűzoltó férfi egyéni kettes korcsoport 3. helyezett)

Farkas Ádám (Tűzoltó férfi egyéni hármas korcsoport 3. helyezett)

Szűcs Dávid (Tűzoltó férfi egyéni kettes korcsoport 7. helyezett) 

Csikota Roland

Rapcsák János

Pakai Norbert (Tűzoltó férfi egyéni kettes korcsoport 9. helyezett)

Szőri Zsolt

Kovács Bendegúz

Ábrahám Gergő 

Domonkos Gábor

Kormányos Tibor

Bodó Gábor

Csávás Zoltán

Sipos Ervin (Tűzoltó férfi egyéni kettes korcsoport 10. helyezett) 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.