Közélet

Szegeden is elindult a Kék tér oktatási program

Szegeden is elindult a Kék tér oktatási program

2023. október 27., péntek
Szegeden is elindult a Kék tér oktatási program

A Szegedi Zrínyi Ilona Általános Iskolában tartották a Kék tér oktatási program ünnepélyes tanévnyitóval egybekötött sajtótájékoztatóját. Az eseményt az iskola harmadik osztályos tanulóinak ünnepi műsora nyitották meg.

Ezt követően Palicz András rendőrezredes köszöntője után a Szegedi Tankerületi Központ igazgatója Plesovszkiné Ujfaluczki Judit mondott beszédet. A Tankerületi Központ igazgatója kiemelte, hogy a felnőtteknek a kötelessége, hogy megvédjék a gyermekeket és tegyenek azért, hogy hosszú életük legyen és erre szolgál a Kék tér oktatási program is.

Fontos a Bűnmegelőzési Tanács nagyon hatékony segítsége, és fontos, hogy a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szakemberei és munkatársai segítettek a pedagógusoknak és az egyesületnek abban, hogy ki tudják képezni a pedagógusokat, hogy a tanárnénik szakmailag tudjanak a diákoknak segíteni és olyan programok szülessenek akár a bűnmegelőzés területén, amelyek az iskolások biztonságát szolgálják.

-jelentette ki a Szegedi Tankerületi Központ igazgatója.

Itt van a Kék tér programnak ez a Kék tár oktatócsomagja, amit láttok. Elárulom nektek, hogy bűvös játékok vannak benne. Érdekes kockajátékok vannak benne, amikkel nagyon jó meséket és történeteket lehet kitalálni és a tolvajokat fel lehet deríteni, valamint lehet nyomozni, kutakodni vele. Olyan lesz a csapat, ha majd játszik vele mint kis Sherlock Holmesok gyülekezete.

-mutatta be az oktatócsomagot a diákoknak Plesovszkiné Ujfaluczki Judit.

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya által kidolgozott Kék tér elnevezésű oktatási program a kisiskolásokat szólítja meg, és ellátja őket a mindennapok során nélkülözhetetlen megelőzési tanácsokkal, és ehhez fűződő tudásanyaggal. A tananyagot gyerekek készítették a rendőrség segítségével. A munkafüzetbe, amiből a kisiskolások tanulnak 11 történet került, a mindennapi biztonság témakörében.

85 pedagógust képezett ki az egyesület a Kék tér program keretében, és 1550 diák vesz részt a programban, 70 osztályban és 38 általános iskolában, tehát a Szegedi Tankerület teljes lefedettséggel vállalta a program megvalósítását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.