Közélet

Százak várták Karikó Katalint a Dugonics téren-VIDEÓ A CIKKBEN

Százak várták Karikó Katalint a Dugonics téren-VIDEÓ A CIKKBEN

2023. október 12., csütörtök
Százak várták Karikó Katalint a Dugonics téren-VIDEÓ A CIKKBEN

Csütörtökön délután több száz szegedi várta Karikó Katalint, az SZTE kutatóprofesszorát, aki múlt hét hétfőn kapta meg a 2023-as fiziológiai és orvosi Nobel-díjat. A világhírű tudóst a Szegedi Tudományegyetem Dugonics téri épülete előtt köszöntötte Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke, Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora, Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja, Salgó László, a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal főispánja és Botka László, Szeged város polgármestere.

Karikó Katalin meghatódva lépett a mikrofon mögé, hangja is elcsuklott, amikor megköszönte a szegedieknek, hogy ilyen sokan jöttek köszönteni.

„Minden jó Szegeden történt velem”

-mondta a kutatóprofesszor, a téren lévőktől hatalmas tapsot kapott a mondatáért.

Különleges pillanat volt, amikor a rektori épület lépcsőjén álló, az egyetem és Szeged másik Nobel-díjas kutatójának Szent-Györgyi Albert szobra mellett állt meg Karikó Katalin

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.