Sport

Pénteken az Oroszlányt fogadja a Szedeák

Pénteken az Oroszlányt fogadja a Szedeák

2023. október 26., csütörtök
Pénteken az Oroszlányt fogadja a Szedeák

Az idei bajnokság eddigi legnagyobb meglepetését produkálta legutóbb az SZTE-Szedeák, hiszen ahogy azt már korábban megírtuk bravúrgyőzelmet aratott a címvédő Falco ellen. Egy kifejezetten izgalmas és feszült hangulatú mérkőzésen egyetlen ponttal múlták felül a szegedi kosarasok a szombathelyi csapatot.

Ezt követően viszont már itt is van a következő feladat, hiszen ismét hazai pályán játszik a szegedi csapat. Pénteken 18 órától az Oroszlány ellen lép pályára a Szedeák az újszegedi sportcsarnokban. A múlt heti, hatalmas győzelmet követően 2–2-vel áll a szegedi gárda hiszen a Falco ellen bravúrgyőzelem mellett a Zalaegerszeg otthonában tudott győzedelmeskedni, emellett pedig az Alba Fehérvár és a Budapest Honvéd ellen szenvedett vereséget.

Az Oroszlány eddigi négy mérkőzéséből háromszor tudott győzedelmeskedni, és csak egyszer szenvedett vereséget. Felülmúlta a DEAC-ot (idegenben), a Zalaegerszeget és a Budapest Honvédot, valamint emellett az Alba Fehérvár elleni idegenbeli találkozót veszítette el.

Az Oroszlányt egy nagyon jó csapatnak tartom. Idén remekül választották ki nemcsak a magyar játékosokat, de a légiósokat is, ráadásul, Simon Petrov személyében egy tapasztalt, jó szakember irányítja a csapatot. Látszik rajtuk a fegyelmezettség és az összeszokottság, ami hatalmas fegyvert jelent számukra, így tehát biztos, hogy egy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk. Mi az előző forduló során egy hatalmas győzelmet arattunk, ami természetesen dicséretre méltó, de egyben hatalmas nyomás is, most ugyanis be kell bizonyítanunk, hogy nem csupán a véletlen műve volt a siker, hanem igenis kiérdemelt. Be kell valljam, nem vagyunk egyszerű helyzetben, sok nehézség hátráltatta a felkészülésünket, sok esetben pedig nem is tudtunk normál ritmusban edzeni. Ennek ellenére azonban meg tettünk minden tőlünk telhetőt, szeretnénk pénteken is a legjobb formánkat mutatni, s ahogy mondani szoktam, meglátjuk ez mire lesz elég

-mondta Nikola Lazics az SZTE-Szedeák vezetőedzője a BB1.hu-nak adott interjújában.

Az Oroszlány egy jó csapat, de ha a saját játékunkra tudunk koncentrálni, és nagy energiával játszunk, akkor ennek meglehet az eredménye pénteken is. Fájó persze a Honvéd elleni vereség, de próbáljuk ezt kijavítani. Bár még a bajnokság elején járunk, de ha a hazai meccseinket tudnánk hozni, akkor azzal elégedettek lehetnénk az alapszakasz végén

-jelentette ki Balogh Szilárd a szegedi csapat kapitánya.

Amennyiben ismét győzedelmeskedni tudna a szegedi csapat, akkor beérné az Oroszlányt a tabellán, és három győzelemmel és két vereséggel vághatna neki a novembernek.

A pénteken 18 órakor kezdődő találkozót Ciffra Csaba Zsolt, dr. Mészáros Balázs és Minár László Balázs vezetik, míg ellenőrként Hartyáni Zsolt működik közre. A hazai mérkőzéseken az újszegedi sportcsarnok pénztára meccskezdés előtt egy órával nyit, és csak készpénzzel lehet fizetni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.