Illegális bevándorlás

Egy fél hétvége alatt csaknem ezer illegális bevándorló sértette meg a magyar határt

Egy fél hétvége alatt csaknem ezer illegális bevándorló sértette meg a magyar határt

2023. október 8., vasárnap
Egy fél hétvége alatt csaknem ezer illegális bevándorló sértette meg a magyar határt

Csongrád-Csanád vármegyében, 21 esetben összesen 768 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Öttömös és Röszke közigazgatási területén - írja a police.hu

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során iraki, iráni, marokkói, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos -magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Csongrád-Csanád vármegyében, 14 esetben 453 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Mórahalom közigazgatási területén az 55. számú főúton 2023. október 7-én 8 óra 15 perckor a rendőrök ellenőriztek egy román férfit és moldovai utasát, akik egy lengyel honosságú személygépkocsival hat, magukat szír, iráni és török állampolgárnak valló illegális migránst szállítottak.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.