Svéd állami alapítvány terjeszt hazugságokat hazánkról a svéd diákoknak

Aki járt már Svédországban, az tapasztalhatta, hogy a kifelé mesés arcát mutató Skandináv állam belülről közel sem fest rózsás képet. A liberális bevándorláspolitikának köszönhetően az ország több területén a svéd emberek kiszorultak a lakhelyükről, NO GO zónák tucatjai vannak a városban, a migránslázadásokat már kifele is egyre nehezebben tudják eltitkolni. A svéd embereknek ez egyre kevésbé tetszik, de a kormányzat cselekvés helyett tűri és kiszolgálja a bevándorlókat.

Éppen ezért furcsa, hogy a rengeteg gondjuk ellenére a magyar demokráciával foglalkoznak és már a svéd iskolásoknak is össze-vissza hazudoznak hazánkról. Mindezt úgy, hogy közben elvárják, és kérik, néha követelik, hogy hazánk támogassa a NATO csatlakozásukat.

– Súlyos vádakat, hamis információkat terjesztenek Magyarországról a svédországi iskolákban, ami nem segíti a skandináv ország NATO-csatlakozásának ratifikációs folyamatát

– írta svéd kollégájának, Tobias Billströmnek küldött levelében Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön.

A tárcavezető a Facebook-oldalán is közzétett üzenetében emlékeztetett, hogy hivatali partnere az utóbbi időben több találkozót is kezdeményezett a NATO-csatlakozás országgyűlési jóváhagyásának megvitatása érdekében.

“Ezen alkalmakat arra használtam fel, hogy elmagyarázzam Önöknek a svéd politikusok által felhozott súlyos, elfogult, tisztességtelen és igazságtalan vádak sorozatának felettébb negatív fogadtatását. Ezek a vádak megkérdőjelezték politikai rendszerünk demokratikus jellegét, valamint a magyar emberek ahhoz való érettségét, hogy saját országuk jövőjéről döntsenek”

– hangsúlyozta.

Aláhúzta, hogy

a magyar parlament képviselői demokratikus versenyben szerezték mandátumukat, az életszínvonal javításán dolgoztak választókerületeikben,

ennek eredményeként pedig sokan közöttük négyszer, ötször, sőt hatszor is megkapták az emberek támogatását.

Ha azt hallják, hogy az Önök politikusai ezt antidemokratikusnak vagy tekintélyelvűnek ítélik, akkor nem kell meglepődni azon, ha ezt sértésnek tekintik” – mutatott rá.

“Most pedig, tisztelt Miniszter úr, ezek a képviselők azt olvasták a hírekben, hogy

az állami alapítvány által működtetett UR biztosította iskolai tananyaguk részeként súlyos vádakat és hamis információkat terjesztenek a svédországi iskolákban a diákoknak,

azt sugallva, hogy a demokrácia az elmúlt években hanyatlásnak indult Magyarországon” – közölte.

Szijjártó Péter leszögezte: “Biztos vagyok benne, hogy érti a két jelenség közötti ellentmondást: Önök sürgetik országgyűlési képviselőinket, hogy ratifikálják az Önök NATO-csatlakozását, miközben továbbra is azzal vádolják őket, hogy lerombolták a magyarországi demokráciát.”

“Ez az ellentmondás most még inkább kiéleződött, és cseppet sem segíti az Ön folyamatos követelésének teljesítését”

– írta.

“Azt remélem, hogy ezt végre komolyan figyelembe veszik” – tette hozzá.

Előző sztori

Orbán Viktor öt célt tűzött ki a családpolitikában

Következő sztori

Megérkezett az SZTE-SZEDEÁK harmadik légiósa