Rétvári Bence: Európa egyik legbiztonságosabb országa Magyarország

A déli határon a magyar határőrök és határvadászok idén már 125 ezer bejutási kísérletet hiúsítottak meg - közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Budapesten, a Szerbiába induló rendőri kontingens búcsúztatóján - írja az MTI.  

 A próbálkozások száma felülmúlja a 2021. évi adatot, amikor egész évben 122 ezren érkeztek, most pedig már “szeptember derekára túl vagyunk a 125 ezres számon”.

Tavaly “kimagaslóan sokan”, 271 ezren próbáltak bejutni. Az idén a napi átlag 485 határátlépési kísérletet jelent, amit sikerült “megakadályoznunk” – mondta.

Magyarország déli határánál az erőszakos cselekmények száma elérte a 168-at.

Elborzasztóan magas szám: egy darab szerbiai tábor több illegális migránst fogadott az elmúlt években, mint Budapest teljes lakossága

mondta arra reagálva, hogy nemrégiben meglátogatott egy szerbiai befogadóközpontot is, ahol eddig kétmillió migráns fordult meg.

Kiemelte, hogy magyar segítség nélkül Ausztriában és Szlovákiában lényegesen nagyobb lenne a migrációs nyomás. Az államtitkár tolmácsolta a szerb hatóságok köszönetét is a magyar rendőrök segítsége miatt.

Hasonló migránstáborokat szeretne az Európai Unió nálunk is létre hozni.(…) Ami azt jelenti, hogy az összes Európába érkező migráns 28,3 százalékának különböző igényét, menedékkérelmi eljárását itt kellene lefolytatni a déli határnál, a magyar rendőrök, magyar tisztségviselők munkájával, ami számunkra elfogadhatatlan

jelentette ki Rétvári Bence

“Az, hogy Európa egyik legbiztonságosabb országa Magyarország, Európa egyik legbiztonságosabb fővárosa Budapest, az az Önök munkájának az érdeme”

– köszönte meg a most egy hónapra Szerbiába induló kontingens munkáját.

Előző sztori

Csaknem 400 SZTE-s program a Kutatók Éjszakáján

Következő sztori

Szeged: a harmadikról esett ki egy férfi