A vármegyében, illetve a határzárnál 1376 migráns ellen intézkedtek vasárnap

A szolgálatot teljesítő rendőrök 17-én összesen 822 határsértőt tartóztattak fel, ebből 788-at Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 22 esetben összesen 788 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Röszke és Zákányszék közigazgatási területén. A határzárnál 13 esetben 588 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben, melyből minden eset a Csongrád-Csanád vármegyei szakaszon történt.

Közokirat-hamisítás miatt 2, embercsempészés miatt 2 ember ellen indult büntetőeljárás.

A rendőrök Mosonmagyaróvár közigazgatási területén, szeptember 17-én 1 óra 30 perckor egy lengyel honosságú gépkocsit, annak moldovai állampolgárságú vezetőjét ellenőrizték. A sofőr menekülni próbált, de rövid időn belül elfogták. A gépkocsiban 8 fő, magát szír állampolgárnak valló férfi, nő és gyermek utazott.

Zákányszék külterületén, szeptember 17-én 22 óra 15 perckor a járőrök ellenőriztek egy cseh honosságú személygépkocsit, melyet egy szerb férfi vezetett. A járműben 11 fő magukat afgán állampolgárnak valló férfi utazott.

A fenti esetekben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Előző sztori

Szijjártó Péter: irigykednek Törökországra és Magyarországra, ha a politikai stabilitásról van szó

Következő sztori

Nagy népszerűségnek örvendett az V. Rovarfogó és egzotikus növények napja a Füvészkertben (Galéria)