Egy e-bike nyergében megszűnnek a távolságok

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az elmúlt évek kerékpáros fejlesztései után most az e-bringák elterjedése adhat új lendületet a fenntartható közlekedésnek Szegeden és környékén.

Nem túlzás azt állítani, hogy minden adott ahhoz, hogy Szeged és vonzáskörzete igazi kerékpáros mintarégió legyen hazánkban. A viszonylag sík terep, a jól megközelíthető agglomerációs települések, a 121 kilométernyi bicikliút-hálózat és az elmúlt évek infrastrukturális fejlesztései mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy folyamatosan növekedjen a kerékpározási kedv. Azt, hogy a tekerés ismét egyre népszerűbb Szegeden, jól jelzi, hogy a Citybike 2010-es évekbeli sikertelen próbálkozása után tavaly augusztustól a Lime úgy döntött, ismét próbát tesz egy közbringarendszerrel. Az elektromos rollerek bérléséről ismert cég ráadásul nem is hagyományos kerékpárokat, hanem – az európai trendeket követve – e-bicikliket kezdett el kihelyezni városszerte.

Az elektromos kerékpárok nem véletlenül lettek rendkívül népszerűek főleg Nyugat-Európában. Ezek praktikus és környezetbarát közlekedési eszközök ugyanis felülírnak mindent, amit eddig a városi biciklis közlekedésről vagy éppen az agglomerációs ingázásról gondoltunk. Egy e-bike ugyanis az elektromotornak és az akkumulátornak köszönhetően úgy növeli meg a hatótávunkat és az átlagsebességünket, hogy közben jelentősen megkönnyíti a tekerést. Az elektromos rásegítésnek köszönhetően nem kell erőlködnünk egy-egy elindulásnál, nem kell kiállnunk a nyeregből, ha fel szeretnénk venni egy jó utazósebességet és a gyorsabb tempó fenntartása sem igényel extra energiabefektetést. Mindez azt jelenti, hogy az e-bringák a terep- és időjárási viszonyoktól függetlenül is könnyen és kényelmesen hajthatók.

Akkor miért nem szaladgál Szegeden és a környező településeken mindenki elektromos biciklivel? Nos, leginkább azért, mert a prémium közlekedési élményért sokáig prémium összeget is kértek, a milliós nagyságrendű árak láttán pedig a legtöbben inkább maradtak a tömegközlekedés vagy a hagyományos kétkerekű mellett. Hosszú várakozás után viszont végre hazánkba is megérkeztek a megfizethető elektromos kerékpárok, hála a Bixie Bike-nak. A webshopját idén tavasszal elindító hazai vállalkozás kínálatában kizárólag jó ár/érték arányú e-bike-okat találunk 380 ezer forintos induló ártól 650 ezer forintig bezárólag. Ezekért az összegekért a kiváló minőség mellé számtalan extrát is kapunk, hiszen – típustól függően – a sárvédő, a lámpa, a csomagtartó, a kitámasztó, a telefontartó, sőt, a pedálozás nélküli haladást lehetővé tévő gázkar is az alapfelszereltség részét képezi.

A Bixie Bike által forgalmazott 5 modell ráadásul minden igényt lefed, amire Szegeden és a város vonzáskörzetében szükségünk lehet:

  • az összecsukható utazóbicikli például – amellett, hogy praktikus társ azoknak, akik nehezen tudják tárolni a kerékpárjukat – díjmentesen szállítható a tram trainen;
  • a csúcsmodellnek tekinthető ejtett vázas városi kerékpárral pedig nincs is szükség a vasútvillamosra, mert kényelmes nyergének és nagy kapacitású akkumulátorának köszönhetően a hosszú utakon is olyan élvezetet jelent rajta a tekerés, hogy nemhogy Hódmezővásárhelynek, de akár Orosházának is bátran neki lehet vele indulni;
  • a fürge városi cirkálóval az autókkal tűzdelt szűk utcák sem jelentenek kihívást;
  • a nagy kerekekkel rendelkező cross bringával hétköznap a várost, hétvégén pedig a környék kerékpáros túraútvonalait gyűrhetjük;
  • míg a barangolós mountain bike-kal meg sem kell nézni, éppen hol tartanak a környékbeli kerékpárút fejlesztések, hiszen bármilyen terepen könnyen elboldogulunk.

Érdemes tehát ellátogatni a bixie.hu-ra, ahol nem csak a felsorolt, megfizethető elektromos kerékpárokról tudhatunk meg többet, de a hozzánk leginkább illő kétkerekű kiválasztásához is szakértő segítséget kaphatunk. 

Kattintson, és nyisson új távlatokat! Hiszen Szegeden tekerni jó – de elektromosan jobb!

Előző sztori

Szijjártó Péter: minden idők legmagasabb első négyhavi exportteljesítményét produkálta a magyar gazdaság

Következő sztori

Elfogadta az Országgyűlés a pedagógusok új életpályamodelljét