Sport

Szegedi sikerrel zárult a Szegeden megrendezett nyíltvízi úszók országos bajnoksága

Szegedi sikerrel zárult a Szegeden megrendezett nyíltvízi úszók országos bajnoksága

2023. június 10., szombat
Szegedi sikerrel zárult a Szegeden megrendezett nyíltvízi úszók országos bajnoksága

A férfiaknál Betlehem Dávid, a nőknél a címvédő Olasz Anna sikerével zárult szombaton a nyíltvízi úszók országos bajnoksága Szegeden.

A női versenyzők között nagy csata zajlott, végül a címvédő Olasz Anna 2:02:45.7 órás idővel csapott célba, mindössze két másodperccel megelőzve a második Rohács Rékát, de még a harmadik Balogh Vivien is csak öt másodperccel maradt le a győztestől.

Hogy őszinte legyek, nem igazán számolom, ez hányadik nyíltvízi bajnoki aranyérmem. Leszámítva egy-két alkalmat, mint amikor a Balatonban a gyomorrontásom miatt kábé a hullámok sodortak partra, azért általában elöl végeztem. Ma elsősorban az érzés volt a lényeg, mert az év elején nagyon nem úgy sikerültek az edzések, ahogy szerettem volna, most viszont kezd minden a helyére kerülni, és ez ma vissza is jött a versenyen. Kellett a világbajnokság előtt egy ilyen, hogy végre úgy ment az úszás, ahogy elképzeltem"

- összegzett Olasz Anna.

Nem volt túl nagy iram, az utolsó körig együtt úszott a mezőny, de a hajrát megnyomták a lányok. Anna teljesítményével abszolút elégedett vagyok, a világbajnokság előtt biztató volt a formája. Jöhet három hét balatonfűzfői edzőtábor"

– nyilatkozta Gellért Gábor, a HAÁSZ SZUE vezetőedzője.

A férfiaknál a veszprémiek 19 éves versenyzője rendkívül magabiztosan, 1:51:09.5 órás idővel, 39 másodperces előnnyel utasította maga mögé a 10 kilométeres szám olimpiai ezüstérmesét, veszprémi klubtársát, Rasovszky Kristófot. A harmadik helyen Sárkány Zalán végzett.

Azt hittem, meghúztuk az elejét, erre az első bójánál visszanéztem, és kis túlzással azt láttam, hogy többen vagyunk, mint ahányan indultunk, mintha a lányok is utolértek volna minket. Nem gondoltam volna, hogy ennyire nincs sebességünk, úgyhogy onnantól kicsit játszottunk Rasovszkyval, hol meghúztuk, hol lassítottunk kicsit, igyekeztünk segíteni a csapattársainkat, akik a korosztályosban jöttek. Annak azért örülök, hogy a vége ilyen jól sikerült, kellett egy ilyen jobb verseny a világbajnokság előtt"

- értékelt Betlehem Dávid.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.