Balhé

Nem engedték be, megrongálta a bíróságot

Nem engedték be, megrongálta a bíróságot

2023. június 2., péntek
Nem engedték be, megrongálta a bíróságot

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki a Csongrádi Járásbíróság elnökével akart beszélni, majd miután ezt nem engedték neki, erőszakkal akart bemenni.

A vádirat szerint a vádlott 2023. március 23. napján reggel jelent meg a Csongrádi Járásbíróságon azzal, hogy az elnökkel akar beszélni. A biztonsági őr közölte a nővel, hogy erre nincs lehetőség, majd felszólította az épület elhagyására.

A vádlott erre nem volt hajlandó és kiabálni kezdett az őrrel, majd meglökte, megütötte a sértettet, 8 napon belül gyógyuló sérüléseket okozva.

Miután a vádlottat kivezették, az épület ajtaját rugdosta meg, majd a kaputelefont rongálta meg 10 ezer forint kárt okozva. A vádlott ezután május 17-én délelőtt meg ismételten a járásbíróságon, hasonló céllal és közölte, hogy 5 percet ad a bírónak, hogy odaérjen. Miután a biztonsági őrök feltartóztatták, a bírót fenyegető és becsmérlő kifejezéseket kiabálva az épületből távozott.

A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlottat az ügyészég garázdaság, valamint zaklatás és rágalmazás vétségével vádolja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.