Hírzóna

Már horgászatot is tanítanának az iskolákban

Már horgászatot is tanítanának az iskolákban

2023. június 3., szombat
Már horgászatot is tanítanának az iskolákban

A Magyar Országos Horgász Szövetség azt szeretné, ha iskolai keretek között, nem kötelező tantárgyként tanulhatnának a gyerekek horgászni.

Csehország és Hollandia mintájára hamarosan Magyarországon is megismerkedhetnek a pecázással a fiatalok az iskolai keretek között - írja a Bors. Dérer István elmondta, szakkör formájában már sok helyen tanítják a sporthorgászatot a fiatal érdeklődőknek. A MOHOSZ az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként szeretné elérni, hogy az általános iskolai oktatása része legyen a horgászat.

A Szövetség főigazgatója elmondta, hogy a foglalkozásokon a gyerekek megismerkednének a környezetvédelemmel, a hazai halfajokkal, illetve alapvető horgásztechnikákat is elsajátítanának, mint a horogkötés. Hozzátette, az iskolások „valódi” horgászaton is részt vehetnek, emellett külön központi támogatási programmal horgásztáborokat is szerveznek nekik, a kurzus pedig horgászvizsgával zárulna.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.