Már horgászatot is tanítanának az iskolákban

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Magyar Országos Horgász Szövetség azt szeretné, ha iskolai keretek között, nem kötelező tantárgyként tanulhatnának a gyerekek horgászni.

Csehország és Hollandia mintájára hamarosan Magyarországon is megismerkedhetnek a pecázással a fiatalok az iskolai keretek között – írja a Bors. Dérer István elmondta, szakkör formájában már sok helyen tanítják a sporthorgászatot a fiatal érdeklődőknek. A MOHOSZ az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként szeretné elérni, hogy az általános iskolai oktatása része legyen a horgászat.

A Szövetség főigazgatója elmondta, hogy a foglalkozásokon a gyerekek megismerkednének a környezetvédelemmel, a hazai halfajokkal, illetve alapvető horgásztechnikákat is elsajátítanának, mint a horogkötés. Hozzátette, az iskolások „valódi” horgászaton is részt vehetnek, emellett külön központi támogatási programmal horgásztáborokat is szerveznek nekik, a kurzus pedig horgászvizsgával zárulna.

Előző sztori

Szegedi lett az év adományozója

Következő sztori

Taroltak a szegediek a parakenu válogatón